Ким Чен-ун заповяда ядрено превъоръжаване на Северна Корея

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Той инспектира Института за ядрени оръжия на КНДР

В понеделник севернокорейският лидер Ким Чен-ун инспектира Института за ядрени оръжия на КНДР, където наблюдава инсталирането на бойни глави на балистични ракети, съобщи Корейската централна телеграфна агенция (КЦНА).

"Той отбеляза, че институтът (...) трябва визионерски да разшири производството на ядрени материали за оръжия, за да изпълни изцяло плана на Централния комитет на партията за постепенно увеличаване на ядрените арсенали.

Това трябва да бъде стимул за продължаване на развитието на производството на мощни ядрени оръжия", се казва в изявлението.

Ким Чен-ун "оформи задачите, които стоят пред института и цялата област на ядрената енергетика", допълва агенцията.

"Ако сме напълно готови да използваме ядрените си оръжия по всяко време, ядрените оръжия никога няма да бъдат използвани.

Ако притежаваме мощни и превъзхождащи ядрени сили отвъд въображението, врагът ще се страхува от нас и няма да смее да посяга на националния ни суверенитет, система и народ", цитира КЦНА думите на лидера на КНДР.

Отбелязва се, че Ким Чен-ун е бил информиран и за прилагането на Държавната комбинирана информационна система за контрол на ядрените оръжия "Хаекбангашое", използвана в неотдавнашното комбинирано тактическо учение, симулиращо ядрена контраатака. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK