Какви мъжки часовници са в тренда за 2023?

Снимка: istock

Славното завръщане на дизайна от 90-те

И така, какво ще кажете за тенденциите за 2023 г.? Сега, без повече шум, нека се включим и разберем какви според нас биха могли да бъдат тенденциите в часовниците за мъже за 2023 г.

Славното завръщане на дизайна от 90-те

Точно като модата, дизайнът на часовника е цикличен. Тъй като „реколта“ е вълшебната дума в нашата ежедневна  разходка в света на вездесъщите мъжки часовници, виждаме много дизайни от 50-те, 60-те и 70-те години да се завръщат всеки ден. Освен това през последните няколко години видяхме завръщането на някои от великите от 80-те години. 

Въпреки това определено има часовници, които са чудесен пример за стила на 90-те години.  Много часовници, които бяха успешни през 90-те години, вече бяха актуализирани през годините. Серията Seiko SKX, Omega Seamaster 300M, серията IWC Pilot и A. Lange & Söhne Lange 1 все още се предлагат в модерни версии.

- Лилави циферблати за всеки
Втората тенденция, която бихме искали да видим, е разпространението на лилави циферблати. През последните години видяхме някои фантастични примери, които разкриха величието на лилавия цвят. Това е цвят, който има много различни нюанси и следователно има много различни присъствия. Чудесен пример е NOMOS Glashütte Club Campus Blue Purple, който има приглушено присъствие, но изглежда стилно и модерно в същото време. Светът на часовниците е узрял за това, така че внесете повече лилаво  - добро решение!

- Титанът превзема
Използването на титан в часовниците не е нищо ново. Наистина, въвеждането на титаниеви варианти в моделните линии е почти даденост на този етап. Но виждаме промяна в баланса на часовниците от неръждаема стомана спрямо титаниеви. Въпреки че индустриалната норма все още е неръждаема стомана, все повече и повече марки пускат модели, използващи титан като стандартен материал. По-малките марки също се обръщат към титана като предпочитан материал за техните кутии. 

- Можем ли да се качим на златния влак?
Най-популярният часовник от миналата година без съмнение беше златният Vacheron Constantin Historiques 222. Не се случва толкова често напълно златен часовник да бъде смятан за най-доброто издание на годината. Очевидно не материалът е довел до всеобщата похвала. Ключът беше в завръщането на емблематичния дизайн на 222. Но въпреки това, завръщането му в злато беше триумф както за материала, така и за дизайна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK