Повече от 60 сигнала е подало служебното правителство на Стефан Янев за нарушения в кабинета на Бойко Борисов 3, свързани със строителството на пътища. Това стана ясно в отговор на въпрос на премиерът, който участва в блиц контрол в парламента.

В понеделник се очаква да има анализ с обобщени данни за работата на служебния кабинет, заедно с това ще бъдат представени и открити нарушения за предишното управление.

Очаквам анализа за обобщената дейност на всички министерства, по ресори, да бъде готов до утре, така че в понеделник да имаме обобщените данни, каза Янев. Той уточни, че само в "перото строителство - пътища" са подадени над 60 сигнала. Точна статистика по министерства обаче няма.

Ангажирането на съдебната власт и прокуратурата продължава, вчера сме предали материали, съобщи Стефан Янев.

Относно нарушенията при строителството на пътища - премиерът уточни, че кабинетът е направил възможно новите договори и поръчки задължително да минават през режима на ЗОП.

Припомняме, регионалният министър Виолета Комитова откри редица нарушения при строителството на пътища. Тя издаде заповед за смяна на ръководството на "Автомагистрали". Направи проверка на строителството на АМ "Хемус".

С финансовия министър занесоха 69 папки с документи и справки до главния прокурор Иван Гешев за дейността на агенция "Пътна инфраструктура". /news.bg/