Борисов пред майката на Пендиков: Ще запознаем Европа и Вебер с трагедията в Охрид

Снимка: БГНЕС

Той се срещна с майката на Пендиков в централата на ГЕРБ

Борисов се срещна с майката на Пендиков в централата на ГЕРБ. Той подчерта, че тази среща трябва да послужи като ясно послание към македонските власти.

„Осъждаме агресията срещу Християн Пендиков. Ще разговарям с лидера на ЕНП Манфред Вебер. Ще настояваме на европейско ниво да се осъди побоят над него“, каза Борисов.

Той призова македонските власти – премиер, министрите на вътрешните и външните работи – да направят всичко възможно, за да бъдат задържани и наказани виновните за побоя. „Само така РСМ ще докаже, че е правова държава“, подчерта Борисов.

Той напомни, че България най-много е помагала на РСМ, но в Скопие трябва да внимават „да не разлютят българите“. „Най-страшното на Балканите е да се лютят българите. Ние всичко сме направили за РСМ. Винаги са имали пълната ни подкрепа. Затова ги призовавам, още веднъж казвам - осъдете нападателите“, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че подобни действия, като това нападение и бездействието за неговото наказване, са недопустими.

„Нашият гняв не е безобиден. Нашата обич и любов към вас е огромна като държава, но и гневът ни е тежък. РСМ ще го изпита, ако властите бързо не си свършат работата и не накажат виновните“, обърна се Борисов към Скопие.

Майката на Християн - Габриела Димкова, благодари за всичко, което направи българската държава, лекарите и подкрепата от страна на Борисов. Тя пожела никога повече в РСМ да няма подобни инциденти. Всеки трябва да има право да изразява своята етническа принадлежност, каза Габриела Димкова. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

☠️Meтo Илиянckи☠️ oт Венецуела до Плaмeнa20:36 - 25.01.2023
☞☕Плaмeнa, нe издaвaй дъpжaвни тaйни, зaщoтo тeзи oт ДEA cтpeлят пpaвo в глaвaтa!☕: tiny.cc/lx82vz
✋Плaмeнa Aпocтoлoвa✋ до Mлaдeн Mapинoв20:33 - 25.01.2023
☞⚡Престъпника Бoйкo Методиев Бoрисoв e бил бaндит oт бaндaтa нa Ивo Kapaмaнckи!⚡: tny.cl/n1UBajb0z ☞⚡A лaпaл ли e по cтo бoнa нa мeceц MBP-Meтo-Mлaдeн Mapинoв, Ъ⚡: 350.my/DpxJ8HSX ☞⚡MBP-Meтo, oтгoвapяй нa koгo дaвaт пo cтo xилkи нa мeceц гpyпaтa нa лaнeцa!⚡: 350.my/YTH4u8xD ☞⚡400 000 лeвa дeлят нa мeceц oт kитaйckо kapгo виcokoпocтaвeни чeнгeтa!⚡: 350.my/aOMk9t2N
☠️Mлaдeн Mapинoв☠️20:30 - 25.01.2023
☞⚡Македонецът Сашо Миялков извадил БАНДИТА Бойко Методиев Борисов от пражкия затвор Панкрац⚡: tny.cl/vQxtjNN0w
⭐Шимoн Koxapи Koбypг⭐20:29 - 25.01.2023
☞☀️САЩ удари ченгето, извадило Бойко от затвора Панкрац☀️: tny.cl/NZeVZWwZy

FACEBOOK