Жалби срещу Иво Кучката, Калинката, Чиме и Мирослав Писов за търговия с гласове

Георги Калинков /вдясно на снимката/ пред Помощното училище на първия тур, снимка: infomreja.bg

Жалби за търговия с гласове валят в Общинската избирателна комисия в Благоевград, съобщи заместник-председателят Йордан Симонски. Преди минути в ОИК и в Районната прокуратура е внесен сигнал, че лек автомобил "БМВ" с регистрационен номер Е 29 29 обикаля ромската махала и кв. "Струмско", а шофьорът  - Иво Иванов, известен като Иво Кучката, купува гласове и отправя заплахи към избирателите.

Според друг сигнал пък, лек автомобил с регистрационен номер Е 50 50 обикаля из селата и кварталите на областния център. Пътуващите в джипа бивши полицаи Мирослав Писов, Георги Калинков-Калинката и Смилен Чимев-Чиме предлагали пари срещу гласове и заплашвали хората.

"Имаме и жалба, че самият кандидат-кмет Емил Костадинов агитира хората в района на XI ОУ", коментира заместник-председателят на ОИК Йордан Симонски. Всички сигнали се проверяват. Към 13 часа избирателната активност в Благоевград продължава да е по-висока в сравнение със същия период от миналата неделя.

До този момент за кмет са гласували 15 236 избиратели, което прави 22,82%. За президент и вицепрезидент бюлетина вече са пуснали 15 259 благоевградчани, което прави 19, 66%.
 

КОМЕНТАРИ

гражданин18:37 - 30.10.2011
Какъв заместник кмет? Той ще си е кмета. Само незнам защо не го обявиха още от самото начало. Смешника Камбитов вода да му носи. Това говедо Камбитов днес плаща ли? Казвайте ако плаща да ходим да гласуваме. На първи тур плащаше за да гласуваме за Костадинов.
Избирател18:15 - 30.10.2011
Иво Кучката, заместник кмет по сигурността на Благоевград.
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK