Изкупната кампания на тютюна в Неврокопско стартира на 9 декември

снимка: infomreja.bg, архив

Изкупната кампания на тютюна ще стартира от девети декември. Такава информация е подадена на производителите от фирмите изкупвачи. Оттам са гарантирали, че няма да оставят нито лист неизкупени тютюни от предварително сключените договори.

На пазара в Гоцеделчевско тази година излиза и новорегистрираната фирма "Плевен БТ", представлявана от Иванка Баркова, която ще наблегне на изкупуването на свръхпроизводството и на негодоговорираните количества.

На срещата в Гоце Делчев със земеделския министър Димитър Греков, представителката на плевенската фирма поиска едномесечен срок за организация на изкупната кампания, който изтича тези дни и производителите чакат и въпросното дружество да започне да изкупува в близките дни.

Обявените публично изкупни цени от Иванка Баркова за сортовете "Басми" са 8,20 лв. за първо качество, 5,20 лв. за второ качество и 2 лв. за трето. 

Въпреки обещанията на фирмите, че средните изкупни цени на тютюна тази година няма да паднат под седем лева, прогнозите на скептиците са, че не случайно изкупната кампания се бави, за да може да се влоши качеството на продукцията и тя да бъде изкупена на занижени цени между 5,50 лв. и 6 лв. за килограм.

В повечето населени места производителите вече имат готовност да предават "зеленото злато".

 

 

КОМЕНТАРИ

ustina16:36 - 07.12.2013
horata kato nqmat pari za xlqp kak da ne go prodadat tutun li da qdat
do balacite20:41 - 04.12.2013
davaite balaci barzaite da vi go vzemat po na 4 leva i pak shte davata sta4ka dokato ne dadat 8 lv i 3 premiq nikoi da ne dava tutuna.
ех19:47 - 04.12.2013
Айде,юруш на маслините!!!Предавайте,продавайте бързо тютюна,че фирмите ще избягат!!!!!!
амиджа18:40 - 04.12.2013
А дано,ама надали?

FACEBOOK

//