Изграждане на стрийт фитнес поиска дядо Коледа от председателя на Общинския съвет

снимки: ГЕРБ-Благоевград

Председателят на Общинския съвет Даниела Савеклиева беше изненадана на работното си място от дядо Коледа, който й връчи предложение от младежката организация на ГЕРБ за изграждане на седем площадки за стрийт фитнес. Предложението е с копие до кмета на общината Атанас Камбитов и народния представител Йордан Андонов.

Придружен от своите Снежанки, белобрадият старец обясни, че пристига чак от Лапландия по молба на младежите, трогнат от желанието им да се заделят средства за разполагането на съоръжения за спорт на открито.  

„Смятаме, че по този начин с минимална инвестиция ще бъде подобрена неимоверно градската среда и условията за спорт и отдих в града. Още повече, че не всеки има финансова възможност да спортува в закритите спортни зали”, аргументират се в писмото младите партийни активисти.

Идеята им се ражда още в средата на годината при срещите с млади хора от града. Тогава стигат до извода, че Благоевград е един от малкото големи български градове, в които липсват подобни съоръжения. Такива проекти са реализирани и функционират успешно в страната.

Предложението на младежите от ГЕРБ е придружено с подробни примерни варианти на площадки за стрийт фитнес като изпълнение и себестойност, изготвени след пазарно проучване. Даниела Савеклиева обеща на дядо Коледа предложението да бъде обсъдено с кмета на общината и да се потърсят варианти за неговото реализиране.

 

КОМЕНТАРИ

ceco11:25 - 21.12.2011
Bravo!
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK