ИТН не говорят, преди да получат мандата

Снимка: БГНЕС

Тошко Йорданов: Всяко нещо по реда си

"Всяко нещо по реда си, колеги. Първо трябва да дойде мандат, после ще го видите". Toва заяви председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов в отговор на въпрос на News.bg дали от партията ще съставят правителство, след като стана ясно от изявление на премиера в оставка Бойко Борисов, че ГЕРБ връщат мандата.

По думите му все още няма връчен мандат, президентът трябва да ги извика и да го даде. "Ние работим по график - когато дойде мандатът при нас, тогава ще се разберете какво ще направим. Ще направим това, което трябва да направим в момента, в който ни дадат мандата. Какво неясно има в това, просто не говорим напред, не говорим напред", категоричен бе Йорданов.

Тошко Йорданова заяви и че е безсмислено да му се задават въпроси сега.

Преди дни покана за разговори от ГЕРБ за съставяне на правителство бе отправена първо към "Демократична България", които обаче отказаха. Отказът им Даниел Митов определи като политически незряло поведение.

Вчера пък стана ясно, че от "Има такъв народ" също няма да откликнат на поканата за преговори с коалицията ГЕРБ-СДС.

От ГЕРБ обявиха, че отлагат връщането на мандата и ще решат как да процедират днес. В крайна сметка тази сутрин по време на живо включване от Фейсбук премиерът Бойко Борисов обяви, че партията му ще върне мандата за съставяне на правителство. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax