Искат постоянен арест за внук, бил системно баба си

Снимка: Infomreja.bg

Насилникът е арестуван

По досъдебно производство на Районна прокуратура–Стара Загора е предявено обвинение на А. А., на 36 г., за престъпление по чл. 296 ал. 1 вр. чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс – за това, че в периода от 01.08.2023 г. до 06.08.2023 г. в гр. Стара Загора в условията на продължавано престъпление не е изпълнил заповед за незабавна защита, издадена от съда, с която му се забранява да извършва домашно насилие спрямо З. Й., на 77 г., да приближава нея и жилището ѝ.

В хода на разследването е установено, че А.А. проявявал агресия спрямо баба си З.Й., с която живеел в едно домакинство. През месец април 2022 г. А.А. причинил лека телесна повреда на жената и е бил осъден от Районен съд – Стара Загора на затвор - лишаване от свобода за срок от 6 месеца, съобщават от държавното обвинение.

А.А. изтърпял наказанието си през май 2023 г., след като изтърпял ефективното наказание и продължил да посещава жилището на баба си, искал от нея да му дава пари, обиждал я и я заплашвал.

На 27.07.2023 г. е била издадена заповед за незабавна защита от Районен съд–Стара Загора, с която се забранявало на А.А. да извършва домашно насилие спрямо баба си, да приближава нея и жилището ѝ на по-малко от 50 метра. Въпреки че бил запознат с издадената заповед, А.А. я нарушил, като отново посетил дома на З.Й., поискал ѝ пари и след като не му дала, я ударил и избягал.

На 06.08.2023 г. А.А. е бил задържан от полицията. Под ръководството на наблюдаващия прокурор продължава събирането на доказателства. С постановление на прокурор обвиняемият А.А. е задържан за срок до 72 часа.

Предстои Районна прокуратура–Стара Загора да внесе искане до съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия А.А.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK