Хванаха младежи в Благоевградско с електронни цигари с канабис

Снимка: Infomreja.bg

Образувано е досъдебно производство

Младежи са хванати с дрога в Югозапада.

От вчера е засилен полицейският контрол в област Благоевград предвид празничния 8 декември. Извършват се проверки в региона – както за пътни нарушения, така и за притежание и разпространение на наркотици.

Вчера в Банско е проверен 33-годишен мъж от Бургас, който съхранявал 37 грама канабис.

В обедните часове на деня в района на ул. „Дунав“ в Гоце Делчев, у 19-годишен младеж от с. Копривлен, е намерена електронна цигара с канабис.

На ул. „Батак“ в Благоевград от органите на реда са проверени двама младежи на 17 и 19 години от града, като у 19-годишния е открита електронна цигара с канабис, а у 17-годишния-цигара канабис.

Припомняме, че хексахидроканабинола се получава по химичен път и широко се ползва, като съставка в течностите за електронни цигари (течности за вейп), а ефектите му наподобяват тези на канабиса. До скоро съединението хексахидроканабинол (HHC) се използваше, като легална алтернатива на канабиса и на delta-9-THC. Съответно продажбата, притежанието и употребата му бяха изцяло законни. От началото на март тази година обаче Националният съвет по наркотични вещества прие решение за поставяне на веществото хексахидроканабинол в списък с вещества с висока степен на риск за общественото здраве.

И още едно разкрито престъпление преди празника на всички вишисти.

Вчера от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград и служители на Агенция „Митници“ е проверен ресторант в Банско, където в складово помещение е открита, съхранявана в пластмасови съдове, около 110 литра алкохол, за която не е предоставен документ за платен акциз.

За случая е уведомена компетентната прокуратура. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//