Хирургът д-р Иван Канелов става прокурист на МБАЛ „Иван Скендеров”

Д--р Димитър Канелов/в средата/, баща на Иван Канелов, който е избран за прокурист на болницата, снимка: Краси Терзиева, infomreja.bg, архив

Известният неврокопски хирург д-р Иван Канелов поема длъжността прокурист на МБАЛ "Иван Скендеров" в Гоце Делчев. На проведена днес извънредна сесия на Общинския съвет бе взето решение управителят на болницата д-р Мария Радойкова да сключи договор с д-р Канелов.

Неговото възнаграждение ще бъде 95 % от заплатата на болничния директор. Двамата ще работят в екип за стабилизирането на лечебното заведение. Освен търговските и финансовите отговорности, които поема с новия си пост, д-р Канелов ще продължи да работи и като хирург.

Общинският съвет в Гоце Делчев възложи на управителя д-р Радойкова да подготви процедура за банков кредит до 1 200 000 лева за покриване на дълговете на болничното заведение от около 4 000 000 лева, както и да стартира процедура за избор на консултантска фирма, която да поеме управлението на МБАл "Иван Скендеров" срещу сумата от 60 000 лева годишно. Средствата ще бъдат осигурени от Община Гоце Делчев. 

Заявка да консултира дейността на здравното заведение в Гоце Делчев е направила консултантската фирма на болница "Токуда" - "Току консулт“ ЕООД.

Съветниците от местния парламент гласуваха за предложението, тъй като името на д-р Иван Канелов е сред авторитетните в българското здравеопазване. Той има богат професионален опит освен като лекар хирург, така и като управител на редица здравни заведения, предимно в столицата.

Бащата на д--р Канелов - Димитър Канелов преди години е работил в общинската болница като завеждащ хирургично отделение.

 

КОМЕНТАРИ

Селянин12:43 - 13.09.2012
Много са проблемите в МБАЛ-а. Канелов е ясен - заплата /още една/. И .... общината ще плаща 60 000 лева на външна фирма да контролира. Ооооооооооооооооооооооооо А колко е елементарно - рентгена на Харисков - частен Всичко си работи, плаща си ... А Радойкова - ужас такова нЯщо няма ....
Димитър23:21 - 16.06.2012
В рамките на 4 дни нито автора на статията, нито някой от читателите не можа да отговори на кои "столични" медицински центрове е бил управител д-р Иван Канелов. Затвърждава се мнението ми, а и не само мое, че за прокурист на болницата се назначава човек без необходимата квалификация за това! Едно е да си лекар на футболен или волейболен отбор, съвсем друго е да разбираш от здравен мениджмънт! Завършен курс в тази сфера нищо не означава, видяхте до къде докараха болницата сегашния и предишния управител!
Димитър21:25 - 14.06.2012
http://infomreja.bg/news.php?id=6796 Както виждате, Благоевградската болница е на същия хал, но поне има някаква прозрачност - какви са задълженията, кога и как са натрупани. При нас това е тайна. И там запазват директора, явно по-добър мениджър няма или никой не иска да си слага главата в торбата.
Димитър08:08 - 14.06.2012
Продължавам с коментара, защото предишния стана много дълъг. Излишно е да казвам, че лекарите, които в момента работят в болницата, трябва да повишават непрекъснато квалификацията си, да се отнасят професионално с пациентите, за да може хората от района да се лекуват тук. Да се преустановят частните прегледи в работно време. След спечеления проект за закупуване на нова медицинска апаратура за около 4 милиона лева, болницата ще стане по-конкурентно способна, но важното е да има компетентни специалисти, които да работят с нея. Не е нужно да се дават пари за консултантски услуги, като проблемът е пределно ясен на всички, но се получава порочен кръг. За да печели болницата, трябва да има висококвалифицирани специалисти и повече клинични пътеки, чрез които идват парите. За да има такива специалисти, трябва да бъдат мотивирани с адекватно заплащане на високо квалифицирания си труд. Не искам пак да бъда обвинен в песимизъм, но съм сигурен, че тези "консултанти" ще започнат със съкращения на персонал. Дано да не съм прав!

FACEBOOK