Хиляди посрещнаха новата година в Банско

снимки: Община Банско

За да посрещнат новата 2013 година хиляди граждани и гости се стекоха на централния площад в града под Тодорка. В новогодишната нощ за празничното настроение се погрижиха прекрасните изпълнителки от „Трио Сопрано” и народната певица Боряна Карпузова. До късно на площада се виха празнични хора.

На връх 1 януари кметът на Община Банско Георги Икономов честити новата година с пожелание „за по-добър живот на всеки, за повече късмет и радост във всяко семейство, във всеки дом, за благоденствие и плодородие по цялата българска земя, за успехите и просперитета на нашето Отечество - Република България!”.

Веселието продължи с песните на Гуна Иванова. Както всяка година, в празничната програма участваха кукерите от кварталите „ВИОНОВО БЛАТО” и „КОСТЕЙ И БЛАТА”. 

Председателят на журито зам.-кметът Стойчо Баненски награди следните участници: Радослав Никулчин за най-голям кукер, Димитър Дурчов за най-малък кукер, София Тодева за момиче кукер, Костадин Мехомийски за най-атрактивен кукер, Димитър Касапинов за римувано наричани, Ирена Рахова за новогодишно стихотворение.

От квартал „КОСТЕЙ БЛАТА” за най-голям кукер бе отличен Благой Дунин, за най-малък - Ваньо Чакъров, за момиче кукер - Елена Чучкова. Христо Рупчин получи награда за най-атрактивен кукер, а Димитър Бистрин за новогодишно наричане.

Кметът Икономов получи поздравления от малки сурвакарчета, които му пожелаха не само здраве, но и успешно да води Общината.

 

снимки: Община Банско
снимки: Община Банско
снимки: Община Банско
снимки: Община Банско

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//