Хилда Казасян пее във втората вечер на Blagoevgrad Jazz Fest

Снимки: Община Благоевград

Фестивалът бе открит снощи с Биг бенд Благоевград

Честта да открият фестивала  Blagoevgrad jazz fest снощи се падна на Биг Бенд Благоевград, които изненадаха публиката с няколко гост музиканти, сред които Лъчо Кацарски.

След тях на сцената дебютираха група млади музиканти от проекта на Акага – „Акага Академия“. Самите Акага пък закриха първата вечер със своя юбилеен концерт „30 години на сцената“.

Вторият ден, 6 юни, ще започне с един от най-слънчевите проекти на българската сцена - "Джаз за деца", с участието на даровити деца от Благоевград. След тях на сцената ще се качат изявени млади джазмени, усъвършенстващи уменията си при хедлайнерите на вечерта.

Преди финала на сцената ще излязат South West Jazztet. Формацията е събрана специално за фестивала от тромпетиста Венцислав Благоев. Ще му партнират Антони Дончев - пиано, Валери Димчев - тамбура, Павлета Семова - вокал, както и техни студенти от Югозападния университет "Неофит Рилски".

Закриването на фестивала се пада на харизматичната Хилда Казасян, която ще представи специалната програма „С усмивка за Ела Фицджералд“, която е посветена на една от най-изключителните джаз певици изобщо - Ела Фицджералд и включва едни от най-популярните песни изпяти от нея и специално аранжирани за случая от Христо Йоцов и Живко Петров.

На сцената до Хилда ще бъдат отново изумителните Христо Йоцов, Живко Петров, Димитър Карамфилов и Михаил Йосифов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2