Хилда Казасян, Акага, Биг Бенд Благоевград и South West Jazztet на Венци Благоев свирят на Blagoevgrad Jazz Fest

Източник: Община Благоевград

Фестивалът ще се проведе на 5 и 6 юни на площад „Македония“

Благоевград отново се подготвя за традиционния Jazz Fest в града. Тазгодишното издание ще се проведе на 5 и 6 юни на площад „Македония“ в града и се организира от община Благоевград.

На сцената ще се качат някои от най-добрите джазмени на България. Сред участниците е и легендарният благоевградски тромпетист Венцислав Благоев. “Щастлив съм да свиря отново в родния си град, пред близки и приятели, заедно с големите имена на българския джаз. Поредното завръщане, този път и със студентите ни от отдела за поп и джаз на Югозападния университет, е знак за възраждане на културния живот в града ни”, споделя Благоев.

Честта да открият фестивала на 5 юни се пада на Биг Бенд Благоевград, които ще изненадат публиката с няколко гост музиканти, сред които Лъчо Кацарски. След тях на сцената ще дебютират група млади музиканти от проекта на Акага – „Акага Академия“., Самите Акага пък ще закрият първата вечер със своя юбилеен концерт „30 години на сцената“.

Вторият ден, 6 юни, ще започне с един от най-слънчевите проекти на българската сцена - "Джаз за деца", с участието на даровити деца от Благоевград. След тях на сцената ще се качат изявени млади джазмени, усъвършенстващи уменията си при хедлайнерите на вечерта.

Преди финала, ще видим South West Jazztet. Формацията е събрана специално за фестивала от тромпетиста Венцислав Благоев. Ще му партнират Антони Дончев - пиано, Валери Димчев - тамбура, Павлета Семова - вокал, както и техни студенти от Югозападния университет "Неофит Рилски".

Закриването на фестивала се пада на харизматичната Хилда Казасян, която ще представи специалната програма „С усмивка за Ела Фицджералд“, която е посветена на една от най-изключителните джаз певици изобщо - Ела Фицджералд и включва едни от най-популярните песни изпяти от нея и специално аранжирани за случая от Христо Йоцов и Живко Петров. На сцената до Хилда,  ще бъдат  отново изумителните Христо Йоцов, Живко Петров, Димитър Карамфилов и Михаил Йосифов. 

Входът е свободен!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK