Гроздан Караджов: Очаква се АМ "Хемус" да бъде завършена през 2027 г.

Снимка: БГНЕС

А участъкът до Велико Търново - 2025 г.

Магистрала "Хемус" се очаква да бъде завършена през 2027 година, а участъкът до Велико Търново - 2025 година. Това заяви в Плевен вицепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов.

Пари за пътища има, каза Гроздан Караджов:

"По "Хемус" имаме ин хаус процедури, които не са направени по най-прецизния от гледна точка на закона начин. В последните четири месеца не е имало плащания, но се надявам в съвсем скоро време да ни дадат този дългочакан доклад юристите за рисковете при различните варианти. Веднага щом се разреши, ще разплатим цялата сума, пари наистина има.

Извършваме юридически одит на вариантите, примерно при прекратяване на ин хаус договорите какви рискове носи държавата, дали ще си получим обратно дадените аванси, по които няма  изработено абсолютно нищо и дали няма да претърпим допълнителен риск от 15 процента неустойка, както са сключени тези договори.

Ако се стигне до някакъв компромисен вариант, то той ще бъде тези договори да станат стриктно строителни договори, където гаранцията изцяло ще се носи от изпълнителите".

В Плевен Караджов се включи със седемгодишните си близначки в маратона на приятелството, чиято кауза е да се помогне на деца с интелектуални затруднения. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK