Григор Димитров започва от втория кръг в Индиън Уелс

Снимка: ABN AMRO Open

През последните две години той достигана до полуфинал и четвъртфинал в надпреварата

Григор Димитров ще започне участието си в тенис турнира в Индиън Уелс с мач срещу победителя от двубоя между Джейсън Кублер (световен номер 71) и Лоренцо Сонего (световен номер 60). Това отреди жребият за първата Мастърi 1000 надпревара през настоящия сезон. В последните две години първата ни ракета  достигана до полуфинал и четвъртфинал в надпреварата.

Началото на срещите в основната схема ще бъде дадено на 8 март, а Димитров е поставен под номер 21 и ще започне участието си директно от втория кръг. Там българинът ще трябва да се изправи срещу напълно непознат съперник, защото не е срещал нито един от Сонего и Кублер, а определено италианецът изглежда като по-тежката опция, тъй като е трикратен ATP шампион и през миналата седмица достигна до четвъртфиналите в Дубай, надигравайки световния номер десет - Феликс Оже-Алиасим.

Кублер пък дебютира в топ 100 едва през миналия сезон, достигайки до осминафиналите на Уимбълдън. 29-годишният тенисист е перфектното доказателство, че никога не е късно да направиш големия си пробив в Тура и в момента заема своята рекордна 71-ва позиция в света на сингъл, а на двойки заедно с Ринки Хиджиката завоюва трофея на тазгодишния Аустрелиън Оупън.

При евентуално класиране за третия кръг, то вероятно Григор Димитров ще излезе на корта за мач срещу Франсис Тиафо, който е поставен под номер 14 и непрекъснато прогресира в световната класация.

Класиране за осминафиналите пък ще донесе възможност на хасковлията да премери сили за пореден път със Стефанос Циципас, от когото вече губи пет пъти подред, докато Камерън Нори и Андрей Рубльов са сред възможните съперници за Гришо на четвъртфиналната фаза, като любопитната подробност е, че именно тези състезатели спряха родния ни представител в последните две издания на турнира.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK