Градусите падат в понеделник, на отделни места ще превали

Снимка: Infomreja.bg, архив

Във вторник със север-североизточен вятър и в Югоизточна България температурите ще се понижат

През нощта и утре облачността ще е променлива. Само на отделни места, главно в източните и планинските райони, ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е умерен и с него ще нахлува хладен въздух.

Минималните температури ще са предимно между 12 и 17 градуса, максималните между 22 и 27, малко по-високи на места в Югоизточна България, прогнозират синоптиците от НИМХ.

Над Черноморието облачността ще е променлива. На отделни места след обяд ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимални температури между 23 и 26 градуса. Температурата на морската вода е 13-15 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива и само на отделни места, главно след обяд и вечерта, ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен северозападен, по високите части на Рила и Пирин - до силен западен вятър. Ще е по-хладно с максимална температура на 1200 метра около 17, на 2000 метра - около 9 градуса.

Във вторник със север-североизточен вятър и в Югоизточна България температурите ще се понижат; в цялата страна ще станат близки до нормалните за началото на май. Облачността ще е променлива, след обяд и до полунощ над Южна България и източните райони - по-често значителна и там ще има и краткотрайни валежи от дъжд, в Родопската област - с гръмотевици.

В сряда ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в западната половина от страната ще има и краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Сутрешните температури ще бъдат между 7 и 12 градуса, дневните отново ще се повишат и максималните ще са между 22 и 27 градуса. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK