Господинци четвърти ден без питейна вода

Ахмед Ходжов - кмет на Господинци, снимка: infomreja.bg

Гоцеделчевското село Господинци от четири дни е без питейна вода. Чешмите пресъхнали още в неделя вечерта и до момента вода в селото няма.

Кметът на селото Ахмед Ходжов е подал сигнал във водното дружество още в понеделник, а днес общинският управник Владимир Москов и началникът на ВиК - Гоце Делчев Костадин Трендафилов обсъждат причините за настъпилото твърде рано безводие в селото. Традиционно Господинци остава без вода всяка година в най-горещия летен месец - август.

Според запознати безводието не е заради авария във водопроводната мрежа, а за неправомерно отклоняване на и без това оскъдния воден ресурс в селото.

Днес ще бъдат извършени проверки за решаване на проблема. "За първа година още през юни, когато снеговете в планините не са се стопили, жителите на Господинци са лишени от питейна вода, всички се надяваме още днес проблемът да бъде решен и ако се установи извършено закононарушение, виновните да бъдат наказани", заяви кметът Ахмед Ходжов.

 

КОМЕНТАРИ

Papin08:48 - 22.06.2012
Какъвто е кметът,такова и селото.Какво да очакваме?
тит08:45 - 14.06.2012
Проблема е некадърното управление на ВиК Г.Делчев. Там се занимават повече с политика и самонавиване на тема ББ, а не с това за което им се плаща. Нито водата е намаляла, нито жителите са се увеличили. Напротив, въпреки че се подменят водопроводи, което аджеба би трябвало да означава че загубите намаляват, хората вода нямат. В Г.Делчев е същата работа, масово се оплакват хората че през деня нямат вода. Къде спът Капинчо и компания.....никой не знае.
талибан18:06 - 13.06.2012
наказание на алах, защото вие не знаете какви сте, мисюлмани или христяни ,помаци или българи, сиропол е създаден от най-клетите помаци изгонени от другите села, затова там се празнува и байряма ,коледа и великден от едни и същи хора бащата асан щерката дитка и обратно
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//