Горя мерцедеса на Пеленгатора

снимки: infomreja.bg

Тази сутрин екип на РС ПБЗН – Кюстендил е гасил пожар в лек автомобил “Мерцедес” на ул. "Ильо Войвода" в града. Колата е била паркирана пред дома на собственика - известния кюстендилски бизнесмен Емил Христов-Пеленгатора, собственик на дискотека в Кюстендил. 

Огънят е унищожил багажното отделение, предното и задното стъкло на мерцедеса. 

Местопроизшествието е обслужено и от дежурна група на РУП - Кюстендил. Причините за пожара се изясняват, не се изключва умисъл.

Според началника на РУП- Кюстендил Росен Райчев под изгорелия “Мерцедес” на собственика на заведението е имало туба със запалителна течност. За този инцидент е образувано дознание срещу неизвестен извършител. Причините се изясняват.

Проверява се и версията за връзка с друг случай от тази нощ, при който около 4 часа три автомобила - Опел Астра, Фиат Палио и Фолксваген Голф, паркирани на паркинга между сградата на Областна управа и Миньорския дом в Кюстендил, са със счупени предни или задни стъкла.

Заведението на Пелингатора се намира именно в ниското тяло на сградата на областна администрация.

Според запознати инцидентът от тази нощ е свързан с 30-годишен клиент на дискотека “Хай клуб”, бившата “Плазма”, който е бил изгонен след конфликт в кръчмата и след това е започнал да вандалства, като е използвал твърд предмет, за да счупи стъклата.

Има и свидетели, че именно той е извършителят. Оказва се, че един от автомобилите е на дежурния лекар в Специализираната болница по рехабилитация, д-р Любен Арбов. Първоначално на мъжа е оказвана помощ в кюстендилската болница, защото е имал наранявания, след спречкване в дискотеката.

Припомняме, че това е поредният случай на инцидент с автомобила на Пелингатора. На няколко пъти негови автомобили са били запалвани или са осъмвали с изпотрошени стъкла.

В края на октомври миналата година Пеленгатора бе задържан с контрабандни цигари, открити в мерцедеса му.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK