Гордост! Иван Благоев с два бронзови медала от Европейското по сумо

Снимка: Община Симитли

В категория до 100 кг, Благоев изигра 4 срещи, от които три завършиха с победа

Пореден успех за Иван Благоев от село Полена, община Симитли. Медалистът ни на световни, европейски и държавни шампионати по борба и сумо извоюва два бронзови медала на Европейското първенство по сумо 2024 година, което се проведе в Лукраки, Гърция. 

Въпреки здравословното си състояние след скорошна травма, Иван доказа, че когато човек се труди и вярва в успеха, той го постига. След изключително добро представяне, той успя да се качи на почетната стълбичка в две категории: до 100 килограма и абсолютната категория, с което за пореден път накара община Симитли и България да се гордеят. 

В категория до 100 кг, Благоев изигра 4 срещи, от които три завършиха с победа и една със загуба от действащия световен шампион от Украйна.

Мотивиран да постигне по-голям успех, след като не успя да стане шампион в категория 100 килограма, Иван реши да предизвика себе си в абсолютната категория, в която участие взимат състезатели от всички категории, но предимно тежки атлети. Нашият шампион успя да се пребори с огромните мъжаги и завоюва трето място с три победи и една загуба от Грузия, а в битката за бронза победи унгарския състезател, който стана втори в тежка категория.

“Това беше доста емоционално представяне както за мен, така и за целия отбор. Имаше много радост и сълзи от радост от истински приятели и съотборници. Искам да изкажа огромните си благодарности за подкрепата, за подготовката на целия отбор и всички треньори и приятели и най-много на моето семейство и моята най-голяма гордост - моят син, който с огромни емоции ме е подкрепял и в двете ми представяния! Той ми е най-големият стимул да продължавам да правя това, което най-много обичам, въпреки всички трудности!” - споделя след Европейското първенство Иван. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//