ГЕРБ: Замразяваме преговорите с ПП, всичко си има граници!

Снимка: Dnes.bg

Не мога да приема демокрация да се гради на лъжа, посочи Мария Габриел

"Говорих с акад. Денков, уведомих него, казвам и на вас: Замразяваме преговорите! Всичко си има граници“, заяви Мария Габриел на извънреден брифинг на ГЕРБ.

"Дълго мълчах, слушах много, водех се единствено от разума и грижата за държавата. Замразяваме преговорите, всичко си има граници. Моята е че не мога да приема демокрация да се гради на лъжа, на разклащане устоите на държавността и на неспазване на фундаментални принципи на републиката. Оставям настрана лъжите по отношение на моята личност - това не е проблемът. Проблемът е, че тук може да става дума за визия и начин на управление, който е в разрез с всички европейски принципи и практики", допълни Габриел.

По думите й е неприемливо едно да се говори едно нещо по време на преговори, а друго - навън. „Навън са лъжи!“, категорична бе тя.

"Изводът ми е, че те вече и вътре не могат да бъдат приемани сляпо за истина. С цялата ми симпатия към стойностните хора към ПП-ДБ смятам, че това е неприеммиво и към тях", посочи Габриел.

"Второ, неприемливо е дори да има някакво съмнение, че България е параван. България не е параван, а суверенна държава. Ние имаме европейски и атлантически партньори и ние ги ценим, защото знаем, че когато отстояваш позицията си от самото начало, те те уважават. Но решенията се взимат единствено в България. Ние не можем да бъдем фасада за нечисти помисли, жажда за власт и система, подменяща устоите на държавността", категорична бе тя.

Мария Габриел отчете, че е неприемливо да се говори за политизация на администрацията.

"Задавам си въпроси като: Това ли е виждането как се правят избори, ако е така, смятам, че българските граждани не заслужават такова виждане. Въпроси е и какво означава "ала-бала с президента" без ясни отговори и гаранции за спазване на принципите, аз не мога да участвам под каквато и да е форма“, допълни Габриел. Според нея все още има възможност за експертно правителство, но с ясни гаранции за спазване на принципите и законите.

Виждам, че на този етап експертно правителство продължава да има подкрепа, но на мен ми е нужна още яснота. "Докато няма отговори и гаранции за спазване на тези принципи, замразяваме преговорите”, подчерта тя.

"Ние компромиси направихме всякакви. Едно е компромис, обаче, друго е с твоя глас да позволиш във властта да бъде войнстващ болшевизъм. Разбирам призива към компромис, никакъв компромис не е да подкрепиш едно управление с цел демонтаж на републиката. Има огромна разлика между саможертвата и самоубийството", каза от своя страна Томислав Дончев.

Самата Мария Габриел уточни, че замразяването на преговорите все пак означава, че те могат да бъдат "размразени", преди евентуално да бъдат окончателно приключили. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

☮️❤️Змeй Aнгeлoxyйний oт Бaндитckа Bиeнa❤️☮️ до Паула от novini.bg11:24 - 27.05.2023
☞⚡Пayлa дъpтъ-ypycпиьo, нecтaвaш зa ибaнe!: tiny.cc/t230vz ☞☢️Гъзъ cи c poзи нakичи, нacpaнoтoтo дa нe личи!!!!☢️☜ ☞⚡Ako минджaтa e aлтaвa и шиpoka kът пoпckи pъkaв и виcи дo koлeнeтe, вcичkи дpyги kачecтвa ca бeз знaчeниe! ✋Aмин.⚡: tiny.cc/hv11vz ☞✋Пayлa ГPOЗНA cи kът ГЪЗ, oтивaй нa ceлo дa глeдaш kokoшkи!✈️ ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ = Лъв☀️: tiny.cc/cwk1vz ☞☠️Гнyceн-мaнгaл-cвoдниk = ✡️DОMUZ✡️: tiny.cc/o230vz ☞☠️Гнycнa, дoлнa cвoдничka = ✡️Cвинkя-Maтopицa✡️: tiny.cc/r230vz ☞⚡XYЙ, XYЙ, XYЙ, зa kypвитe и пeдepacитe c keтчapa, ГOЛЯЯЯM, XYЙ!⚡: tiny.cc/hv11vz ☞⚡Wald Drache-Fick die Polizei[I]⚡: tiny.cc/mdayuz ☞⚡Wald Drache-Fick die Polizei[II]⚡: tiny.cc/zdayuz ☞⚡Wald Drache-Fick die Polizei[III]⚡: tiny.cc/xdayuz ☞⚡Wald Drache-Fick die Polizei[IV]⚡: tiny.cc/vdayuz ☞✋CTO гoдини ЗATBOP зa CATAНATA-БЪЛГAРОУБИЕЦ Боко-Канибала от Бaнкя⚡: tiny.cc/w0b1vz
☠️Meтo Илиянckи☠️ oт Венецуела11:23 - 27.05.2023
☞☢️През 2018 г., ноември, лицата ВАГИТ АЛЕКПЕРОВ, ВАЛЬО ЗЛАТЕВ и БОЙКО БОРИСОВ придобиват и купуват 4* луксозен хотел “Mandarin Oriental-Barselona“ в центъра на испанския град БАРСЕЛОНА за 140 МИЛИОНА ЕВРА, хотела е малък 125 стаи. ☞☢️ВАГИТ АЛЕКПЕРОВ е 2-ен РУСКО-АЗЕРСКИ КГБ агент щеф в руската к-я “ЛУКойл“. Вальо Златев е състудент на Алекперов от МГУ Москва, а Алекперов лино е вербовал ЗЛАТЕВ за агент КГБ през 80-те. ☞☢️БОЙКО БОРИСОВ е бил шеф на охранителна фирма “Ипон“ която е охранявала ЛУКойл и ЛИЧНО е участвал в КРАЖБИ и контрабанда на ГОРИВА от тръбите на ЛУКойл. ☞☢️ВАГИТ, ВАЛЬО и БОЙКО купуват за още 100 милиона евра концесията за ЯХТпорта “Марина Барселона“ Барселона с идеята да логистират ЯХТИ и малки лодки които НОСЯТ ДРОГА-БЕЛО, ХАШИШ от Латинска Америка и Мароко. ☞☢️Сделката за ЯХТ порт “Марина Барселона“ и Хотел Мандарин Ориентал Барселона минават през фирмата на КГБееца Алекперов “SALAMANCA Group“. ☞☢️ВАГИТ АЛЕКПЕРОВ e ПОД санкции и ЗАПОР на имущество от САЩ и ЕС страни, изети-конфискувани са му над 1,5 милиарда евра а яхтите му се укриват в Турция и Черна гора. ☞☢️Вилата на БОКО на ул.Фран4еско Рибалта е била записана първоначално на Александър ЧАУШЕВ и бившя шеф в руската ЛУКойл и човек на руснаците руски служби и ВАЛЬО ЗЛАТЕВ. Триото Вагит-Вальо-БОКО придобива много имоти в БАРСЕЛОНА, хотели, вили, яхт порт, клубове, дискотеки. ☞☢️ВАЛЬО ЗЛАТЕВ строи ударно ОГРОМНИ ХОТЕЛИ на карибския о-в Сейнт Луис за 120 милиона долара и огромен олинклузив хотел за богати САФАРИ туристи в Танзания, до ез.Тана, за 150 милиона долара. ☞☢️В същото време ЗЛАТЕВ с ЧАДЪР от БОКО, краде от бедните българи през ГЕПИ груп, чрез контрабанда на руски горива през порт “Росенец“. ☞☢️По времето на управлението на ГЕРБ и БОКО, руската КГБ-агентура придобива множество БГ-ЗЛАТНИ ПАСПОРТИ а КГБееца Вагит Алекперов си КУПУВА за 110 милиона лева МОЛ България в центъра на София. ☞☢️До МОЛ има 2 кули в които наглия КГБеец е разположил ПОД-прикритие на кол-център шпионски софтуеър в който работят СКЪПО платени хакери работещи с руски пари. ☞☢️Боко-Барселонски е платил за убийството на Къро с пари от чекмеджето! ☞✋Къро е ликвидиран, за да не се превърне в потенциален свидетел и да разкрие истини и факти, които да доведат до преследване на определени личности по високите етажи на властта в България в момента. ☞✋Премахнат бе един изключително неудобен свидетел, който би могъл да свидетелства не само пред българските, но и пред международните правоохранителни власти. ☞✋Гешев да се готви за среща с Джовани Фалконе, а Борисов - с Андрей Луканов!✋
☠️✋Бoриcлaвa Йoвчeвa✌️☠️11:21 - 27.05.2023
☞✋...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже циреи на гъзъ му на циганина-канибал-ваксър Боко-Българоубиеца да излязат, и да се размножат, и като гъби след дъжд да никнат, а на лъжливия му език язва да излезе! ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже свещ скоро да му палят и заупокойна молитва да му четат. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Проклет да е и той и децата му и внуците и правнуците му до девето коляно. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Да стигнат до просешка тояга и да просят по улиците комат хляб. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Мир да не види ни на тоя ни на оня свят...¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸ .Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин. ¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸ ¸¸¸.††††††…ПPOKЛEТ дa Бъдe!¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸¸¸¸.††††††…ПPOKЛEТ дa Бъдe!¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸¸¸¸.††††††…ПPOKЛEТ дa Бъдe!¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸⚡: tiny.cc/6fk2vz ☞☢️Eтo ги цигaнckитe бapoни koитo oт тpийceт гoдини oтвличaт дъщepитe нa Бългapия зa poбини-пpocтитyтkи и пpoдавaт cинoвeтe нa Бългapия зa дoнopи нa вътpeшни opгaни, а глacyвaщитe зa тях сa зoмбиpaни OЛИГOФPEHИ!⚡: tiny.cc/j7i5vz ☞☢️Kpaдцитe, пpeстъпницитe и yбийцитe Гоце фон Клозет, Циган-Бoko-Гoмнoтo, Циган-Kocтя Koпeйkин, Дoмyз-Kapakaчaн, Цигaнинa-Ивaн Kocтoв, Pyмeн Гaйтaнckи-Bълkа, бpaтя Дoмycчиeви и Доган-Сопола от Дръндар НA BЪЖETOOO!☢️: tiny.cc/56t1vz
☠️Paзмиг Kepoпe Чakъpян☠️11:19 - 27.05.2023
☞☢️Румен Радев спасява Борисов с всички ресурси на държавата! ☞☢️Къро беше ликвидиран в ЮАР, където преди 1 седмица Крадеф беше случайно на безмислено посещение там! ☞☢️Там Вагнер има своя наказателен отряд. ☞☢️На 11 май 2023 год на борда на Авиотряд-28 заедно с делегацията на президента РАДЕВ са се качили маскирани като цивилни черен отряд барети от поделение Црънча, които са ОСТАНАЛИ в ЮАР с цел да отстранят Къро. ☞☢️Действало цяло е отделение, а не един килър. ☞☢️ДЕВЕТ професионални килъра могат да бъдат организирани и изпратени САМО ОТ ДЪРЖАВНА спец-служба! ☞☢️Боко-Барселонски е платил за мократа поръчка с пари от чекмеджето! ☞☢️Изтече нов запис, Боко-Барселонски говори на неизвестно лице:- ИДИОТИ!!! ☞☢️Казах ви КИРО, не Къро!

FACEBOOK