ГЕРБ оттегля кандидатурата на Красимир Ципов за председател на ЦИК

Снимка: ГЕРБ

Това съобщи на брифинг премиерът в оставка Бойко Борисов

ГЕРБ оттегля кандидатурата на Красимир Ципов за председател на ЦИК, съобщи на брифинг премиерът в оставка Бойко Борисов, цитиран от bTV. Той посочи, че е видял вчера как се споглеждат партиите на консултациите при президента Румен Радев.

„Нека Радев си направи председател на ЦИК с неговите партии. Решенията в ЦИК се взимат с 2/3 мнозинство. Сиреч, тези хора нямат никакво влияние с този сговор. Сега депозираме в президентството, да си прави консултации. Считам, че не е редно, когато парламентът си е заминал с пълен провал, то е и смешно, но аз си обичам държавата, знам колко е трудно. Бях пречка, макар че считам, че съм най-успешният и знаещият. Виждате те какво правят“, заяви Борисов.

По думите му ползват тези 2-3 дни за предизборна кампания и не правят нищо.

„След като приключиха консултациите, стана ясно, че има само една единствена кандидатура за председател на ЦИК. След като разсъждавах в късния следобед на вчерашния ден си позволих да помоля премиера да свикаме заседание тази сутрин, за да анализираме така създалата се ситуация. Вчера станахме за пореден път свидетели на това, че всички други партии решиха да избягат от отговорност.

Единствено ние предложихме кандидатура за председател на ЦИК, защото сме доказали, че се отнасяме изключително отговорно. Отиваме на предсрочни парламентарни избори. Сметнах, че е необходимо да представя моята позиция пред управителния орган на партията. Не се страхувам да председателствам колективния орган ЦИК“, каза от своя страна Красимир Ципов. /bTV/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK