ГЕРБ обяви официално кандидатите си за кметове в област Кюстендил

Досегашните кметове на Кюстендил и Дупница - Петър Паунов и Методи Чимев, са кандидати за пореден мандат, снимки: Пресцентър ГЕРБ - Кюстендил

Пред близо 15 000 членове и симпатизанти в зала "Арена Армеец" ГЕРБ обяви официално кандидатите си за кметове, с които ще се яви на предстоящите местни избори. Председателят на Националния предизборен щаб и заместник - председател на партията Цветан Цветанов обяви кандидатите и ги покани на сцената. Представени бяха и кандидатите за област Кюстендил, като във всяка от деветте общини партията ще се включи в кметската надпревара.

В Кюстендил политическата сила ще подкрепи досегашния градоначалник Петър Паунов, който има богат управленски опит с два мандата зад гърба си. В община Дупница ГЕРБ отново застава твърдо зад успешния си кмет - инж. Методи Чимев. Само преди няколко дни видимите резултати, постигнати от инж. Чимев и екипа му през този 4-годишен мандат, бяха високо оценено с приз в конкурса "Кмет на годината". За община Сапарева баня ГЕРБ залага на общинския си лидер и деен съветник в местния парламент - Калин Гелев.

В област Кюстендил в кметската надпревара ще участват и три дами от ГЕРБ - Мая Спасова прие предизвикателството да се кандидатира за кмет в община Бобов дол, Гергана Виделова е номинацията за община Бобошево, а Ани Симеонова е кандидат-кмет за най-малката община в България - Трекляно.

Настоящият кмет на община Рила, Георги Кабзималски, отново ще влезе в кметската надпревара като кандидат на ГЕРБ. Номинацията за кмет на политическата сила в Кочериново е общинският координатор Румен Янакиев, а в Невестино - инж. Милчо Кирилов.

Трябват ни кадърни, честни и дейни кметове. Там, където има по-кадърен кандидат за кмет от този на ГЕРБ, му пожелавам успех. Това каза министър-председателят и председател на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на официалното представяне на кандидатите за кметове. „Действително искаме да водим политическа битка, защото иначе няма смисъл от избори. Конкуренцията ражда най-добрите”, посочи премиерът.

На представянето на кметовете присъства и народният представител и областен координатор на ГЕРБ - Кюстендил Кирил Калфин, общинските ръководители на структурите, част от кандидатите за общински съветници и членове на партията от цялата област.

 

Томислав Дончев и Методи Чимев

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK