Георги Андонов: Избирателите в Туховища гласуваха под натиск на ДПС

Георги Андонов, снимка: infomreja.bg

Втори тур на изборите за кмет на сатовченското село Туховища ще бъде проведен тази неделя, съобщи на пресконференция депутатът от ГЕРБ Георги Андонов. В 5.30 часа тази сутрин секционната комисия подписа протокола за вота в селото.

"Заради споровете и скандалите около изборния резултат председателят на ЦИК работи до 6.30 часа сутринта, занимавахме през нощта и Искра Фидосова, за да изчистим спорните моменти около недействителните бюлетини. До 5 часа изборният резултат се променяше няколко пъти, докато накрая комисията призна равенството от по 272 подадени бюлетини за всеки един от двамата кандидати - Венцислав Шишманов от ГЕРБ и Кемал Арифов от ДПС", коментира народният представител Георги Андонов. 

По думите му в полунощ съобщеният резултат е бил 270 на 270, а рано сутринта вече е бил 272:272.

"В толкова скандални, противоречиви и манипулативни избори досега не съм наблюдавал. До ранни зори комисията спореше за явно невалидни бюлетини, върху които бе гласувано с кръст и други знаци. Това е недопустимо от закона, който е категоричен, че отметката трябва да бъде със знака Х", каза още Андонов. 

Според него избирателите са гласували под натиск на ДПС.

След неуспешния избор, който не излъчи кмет на село Туховища и след направените консултации в неделя ще бъде проведен втори тур.

От години кандидатите на ДПС в Туховища печелят изборите с глас-два преднина, твърдят запознати.

В неделя в Туховища освен засилено полицейско присъствие се очаква да има и нашествие на политици и журналисти.

 

КОМЕНТАРИ

До Юрганя - Капитан Планета19:06 - 09.10.2012
Кога ще се режеш бе голяма глава пееш ли още с ходжата??? Кажи бе юрган!!! Освен за перчене, а надут балон за друго ставаш ли, кажи бе юрган!!! Колкото и мерак да имаш т.е да приличаш на умен и атлетичен мъж бих казал само това ти си олицетворение на ЛЕКА АТЛЕТИКА!!!! Пожелавам ти лека служба, но о о о о остана малко време!!!!!!
До Динко ухото12:30 - 09.10.2012
Динко уше безподобно!!! Колко хора си топил до този момент на патрона ти Янев????? Софийския ти учител е тъп като тебе!!!!Така, че не се опитвай да даваш становища и мнения, разбра ли тъпако!!!!
До Динчевите мекерета10:25 - 09.10.2012
Копривленски синдром са тъпите кратуни които водеха за носа всички избиратели благодарение на мазните парички на псевдо митничаря с червен картон от Ревизоро и малка столична община, а ОИК пречеше само на Циганчето - Жинговото Василе, което трябваше да усвои паричките на "Лидер"и преметна Петьо Ижбехов и всички негови застъпници,Динко Ухото също не бе безучастен,така че проблема за всякакъв вид избори е проблем на стадните общества, като - ОМО с видни представители с дебели прости кратуни и останалите помагачи прикриващи се зад СДС, ОДС, БСП, облъчени от Мульо и Неговото бъдеще за определени хора, а така наречените Кико и оцетя Ви отправят много здрав поздрав!!!!
Debeliq08:36 - 09.10.2012
Bez Ocetq na4elo na OIK ne mogat da se postignat nikakvi visoki rezultati.

FACEBOOK