Франция победи Англия с 2:1 на Световното първенство

Източник: GettyImages

Селекцията на Дидие Дешан ще се изправи срещу сензацията Мароко

Франция спечели големия сблъсък с Англия на ¼ финалите на Световното първенство.

"Петлите" се наложиха с 2:1 над "трите лъва" и по този начин се класираха на полуфиналите. Там селекцията на Дидие Дешан ще се изправи срещу сензацията Мароко, която по-рано днес изхвърли Португалия от надпреварата.

Днешната среща на "Ал Бейт" бе много драматична и предложи истинско зрелище, достойно за финал на Световното първенство.

Франция първо поведе в резултата чрез Чуамени, но след дузпа, вкарана от Кейн, "трите лъва" изравниха. Жиру даде нова преднина на "петлите", за да се стигне до нов 11-метров наказателен удар, този път пропуснат от Кейн.

Срещата започна с много битка. В 17-ата минута, след постепенна атака, "петлите" успяха да излязат напред в резултата. Мбапе напредна опасно отляво, навлезе навътре, комбинира с Усман Дембеле, който бе затворен от бранител на Англия по десния фланг и намери Антоан Гризман. Той продължи към Орелиен Чуамени, който от далечна дистанция не се поколеба и стреля в левия ъгъл за 0:1. Последва преса от страна на "трите лъва".

В 26-ата минута, след борба между Дайо Упамекано и Хари Кейн, нападателят на Англия падна и поиска дузпа, въпреки че имаше съмнения дали нарушението е в наказателното поле. Съдията даде знак играта да продължи, ВАР се намеси и потвърди решението му. Такава бе даде на Англия в началото на втората част. Сака бе фаулиран от Чуамени и реферът беше непоколебим, отсъждайки 11-метров наказателен удар. Хари Кейн разстреля от бялата точка мрежата на Лорис с бомбен шут за 1:1.

В следващите минути продължи да има много битка на терена. В 78-ата минута, при късо изпълнение на корнер, Гризман намери с отлично центриране Жиру, който с глава прониза Пикфорд за 1:2.

Три минути по-късно, Маунт бе изблъскан в гръб от Ернандес. Реферът прегледа сам ситуацията и реши да отсъди 11-метров наказателен удар - втори за "трите лъва" в този мач. Зад бялата точка отново застана Хари Кейн, който обаче този път разочарова много с изпълнението си, стреляйки високо над вратата и пропускайки златен шанс за изравняване на резултата.

До края на мача битката продължи с пълна сила, но Англия не успя да отговори и отпадна на ¼ финалите на Световното първенство, а Франция се изправя срещу Мароко в директната битка за финалния мач. /topsport.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK