Фирма „БИЛКИ“ ЕООД започва изпълнението на проект по схема "Ново работно място 2015"

Фирма „БИЛКИ“ ЕООД сключи договор на 11.10.2016 г. и започна изпълнението на проект по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-1.003 „Ново работно място 2015” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Настоящият проект BG05M9OP001-1.003-0025-C01 „Нови работни места и устойчива заетост в БИЛКИ ЕООД“ има за цел: "Да се създадат условия за устойчива заетост, обучение и професионална реализация на безработни и/или неактивни лица в областта на търговията с билкови продукти".

 Специфични цели на проекта са:

  1. Да се създадат нови работни места за безработни и/или неактивни лица и младежи до 29 години за работа по перспективни професии и длъжности във фирма „Билки“ ЕООД;
  2. Формиране на знания и компетенции на новонаети безработни и/или неактивни лица и младежи до 29 години, за ефективна професионална реализация в сферата на търговията с билкови продукти.
  3. Осигуряване на устойчива и дългосрочна заетост на новонаетите служители.

Дейностите, които са заложени в настоящия проект и ще допринесат за реализиране на поставените цели са следните:

Дейност 1: Организация, управление и контрол на дейностите по проекта;

Дейност 2: Публичност и визуализация на дейностите по проекта;

Дейност 3: Осигуряване на оборудване за новите работни места във фирма „БИЛКИ“ ЕООД

Дейност 4: Провеждане на подбор и избор на безработни и/или неактивни лица за работа във фирма „БИЛКИ“ ЕООД;

Дейност 5: Осигуряване на заетост за подбраните безработни/ неактивни лица в БИЛКИ ЕООД;

Дейност 6: Провеждане на професионално обучение по специалност „Търговия на едро и дребно“ на новонаетите търговски представители.

Чрез реализацията на тези дейности ще се постигнат следните измерими резултати:

  • За 20 безработни/неактивни лица (половината от тях младежи до 29г.) ще бъде осигурена устойчива заетост (за мин. 1 година) в Билки ЕООД, по следните длъжности: 15 търговски представители, 3-ма офис мениджъри, 1 етикетировач и 1 инженер технолог, ХВП;
  • 15 от подбраните безработни/неактивни лица ще бъдат обучени по част от професия "Търговски представител", специалност "Търговия на едро и дребно";
  • За новооткритите работни места ще бъде осигурено оборудване и обзавеждане необходимо за ефективно изпълнение на трудовата дейност;
  • Доставеното оборудване ще бъде застраховано за периода на проекта.

Общо ще бъдат подбрани 20 на брой служители от шестте населени места - София, Куклен, Варна, Бургас, Плевен, Благоевград.

Стойност на проекта 241 649,21 лева.

Финансиране от ЕС.

ЕСФ - 205 401,82 лева.

Национално финансиране - 36 247,39 лева.

 

Настоящият документ е изготен с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд, „не може да се проиема като официална позиция на Европейския съюз или Оперативна програма „Развитие на човешките „БИЛКИ“ ЕООД носи отговорност за съдържанието на настоящия документ и при никакви обстоятелства ресурси“.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK