Факултетът „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ отбелязва Европейската седмица на общественото здраве

Снимка: Infomreja.bg, архив

Европейската седмица на общественото здраве ще се проведе от 17 до 21 май

От 17 до 21 май 2021 г. ще се проведе Европейска седмица на общественото здраве, организирана от Българската асоциация по обществено здраве (БАОЗ) и Европейската асоциация по обществено здраве (EUPHA).

Като редовни членове на асоциациите, преподавателите от катедра „Логопедия“ и катедра „Кинезитерапия“ към Факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ в ЮЗУ "Неофит Рилски" организират редица събития, отразяващи актуалните проблеми в областта на общественото здраве. 

На 17 май (понеделник) от 11:30 ч. катедра „Логопедия“ ще стартира своето участие в Европейската седмица на общественото здраве с онлайн семинар на тема "Ковид-19 – предизвикателство за логопедичната терапия", който ще се проведе онлайн на следния линк: https://bbb.swu.bg/b/tsv-6m6-kyu. В същия ден от 18:00 ч. катедрата организира семинар „Логопедичен масаж при лица с комуникативни нарушения“ (https://bbb.swu.bg/b/eka-wtg-vgq). 

На 18 и 19 май от 17:00 ч. до 19:00 ч. ще се проведат безплатни логопедични консултации и скрининг на слуха. Всеки, който желае може да посети Центъра по логопедия към Факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ (Учебен корпус № 8, ул. „Иван Михайлов“ №60).

На 19 май (сряда) от 15:00 ч. катедра „Кинезитерапия“ организира онлайн семинар на тема "Възможности за рехабилитация след COVID-19 в градска среда". Събитието ще бъде достъпно на следния линк: https://zoom.us/j/91062259226… (Meeting ID: 910 6225 9226, Passcode: 3QFDY1).

Програмата ще завърши със семинар „Технологии, прилагани в логопедичната практика за представяне най-новите слухови импланти, слухови апарати, софтуери за логопедична терапия и методи за логопедична телепрактика“, който ще се проведе на 20 май (четвъртък) от 13:00 ч. в зала 201 на Учебен корпус №1. Събитието се организира от Катедрата по логопедия.

Европейската седмица на общественото здраве има за цел да утвърди позицията на  общественото здраве и да стимулира едно по-отворено към промени европейско общество, да повиши информираността и да разшири съществуващите послания върху пет специфични теми на общественото здраве, съвместно с водещите организации на европейско ниво, да изгради иновативни подходи сред всички професионалисти, допринасящи за общественото здраве на локално, национално, регионално и европейско ниво.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK