Едно дете вече се отглежда при приемни родители в Гоце Делчев

снимка: infomreja.bg, архив

В рамките на изпълнението на проекта „И аз имам семейство” вече има едно дете, което беше настанено при приемни родители от община Гоце Делчев. Настаняването стана възможно след съвместната работа на екипа по приемна грижа към Общината, Отдела за закрила на детето при Дирекция „Социално подпомагане” и ДДЛРГ „Иван Кюлев”.

През последните няколко месеца социалните работници от Екипа по приемна грижа, назначени по проекта работиха активно за проучването и обучението на приемните родители, както и при процеса на напасването между детето и приемното семейство.

Има още две приемни семейства, които са одобрени и вписани в Регистъра на приемните семейства към РД “Социално подпомагане” - Благоевград, а още две заявления от кандидати за приемни родители са постъпили в Община Гоце Делчев през последните 2 месеца на 2012-та година. В момента кандидатите се проучват и обучават.

Заплащането на професионалните приемни родители и издръжката на децата, се осъществява съгласно Закона за приемната грижа и се финансира в рамките на проекта. Обученията се правят в град Гоце Делчев и това улеснява процеса на подготовката на кандидатите за приемни родители.

Проектът „И аз имам семейство” се изпълнява по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и е съфинансиран от Европейски социален фонд. Целта му е да се подпомогнат деца в криза, като се отглеждат в семейна среда, а не в институции.  

Повече информация за проекта „И аз имам семейство” и за възможностите за граждани от община Гоце Делчев и региона да кандидатстват за доброволни или професионални приемни родители, може да се получи в Кабинета по приемна грижа – гр. Гоце Делчев, сградата на Здравната каса, етаж 1 или на имейл [email protected].

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//