Държавният глава удостои български военнослужещи с висше офицерско звание

Снимки: Президентство

Радев: Висшето военно ръководство трябва да продължи да отстоява ускоряването на модернизацията на Българската армия

На висшето ръководство на Въоръжените сили се пада честта и отговорността да развива съвременни отбранителни способности, да гарантира високо ниво на военна подготовка и съвместимост със съюзниците и да продължи да убеждава държавното ръководство в необходимостта от ускоряване на модернизацията на Българската армия. Това заяви президентът Румен Радев на церемония по удостояване на български военнослужещи с висше офицерско звание.

Със свой указ президентът освобождава генерал-майор Михаил Попов като командир на Сухопътните войски и го назначава на длъжността „Заместник-началник на отбраната“. Държавният глава го удостоява с висше офицерско звание „генерал-лейтенант“.

Бригаден генерал Деян Дешков се освобождава от длъжността „Командир на 61-ва механизирана бригада“ и с указ се назначава за командир на Сухопътни войски.  Той е удостоен от президента с висше офицерско звание „генерал-майор“.

Президентът назначава полковник Иван Иванов за заместник-началник на щаба по операциите в щаба на многонационалния корпус „Югоизток“ в Сибиу, Румъния. На церемонията държавният глава го удостои с  висше офицерско звание „бригаден генерал“.

„Новите звания и назначения са израз на признание за Вашите професионални, командирски и лидерски качества, за работата и усилията през годините за развитието на Въоръжените сили на Република България“, посочи президентът. По думите му съвременната глобална среда за сигурност поставя все по-високи изисквания към устойчивостта и ефективността на командната структура. Държавният глава пожела на военнослужещите здраве, воля и енергия за развитие на Въоръжените сили и издигане на техния авторитет. 

От името на удостоените с висше офицерско звание генерал-лейтенант Михаил Попов увери, че те ще продължат усилията за ускоряване модернизацията на Българската армия и ще работят професионално в изпълнение на своите задължения.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n