Две счупени стъкла след стрелба по автобус в София

Снимка: Infomreja.bg, архив

Неизвестни стреляха с пушка по автобус 76 в София. Според шофьора, който е управлявал автобуса, се е чул оглушителен шум малко след 20 часа и прозорецът буквално се е смлял. Той първо е спрял автобуса, за да провери дали има пострадали пътници, съобщава Нова тв.

По мнение на водача на превозното средство оръжието най-вероятно е малокалибрена пушка. Сачмата, с която е стреляно по прозореца, минава буквално на сантиметри от лицето на една от пътничките в автобуса. От удара, за щастие, прозорецът се счупва и пада от външната страна на превозното средство. Това е и причината да няма пострадали при инцидента. 

"Около 20 часа, близо до Техникумът по текстил на бул. "България", близо до бул. "Гоце Делчев" е извършена стрелба срещу автобус на линия 76. Счупени са две стъкла срещу първа и трета врата. Засега не е уточнено с какво оръжие е стреляно. Най-вероятно е било с въздушна пушка. Няма пострадали пътници. Автобусът е прибран в гаража. По случая се води следствие", коментира Слав Монов, изпълнителен директор на Столичния автотранспорт. 

„Иззети са следи. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител. По всяка вероятност стрелбата е от въздушно оръжие, но дали е пушка или въздушен пистолет, тепърва ще се уточнява. Разследват се версии, че е стреляно както от Техникума по текстил, така и от движещ се автомобил. По думите му това не е първият път на стрелба срещу автобус на градския транспорт. Извършителите на предишните хулигански прояви обаче не са открити", заяви Младен Маринов от СДВР. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//