Донев към редовните министри: Откритото управление е най-добрата стратегия

Снимка: МС

Това каза служебният премиер в началото на заседанието на Министерския съвет

Намираме се в Седмицата на откритото управление. България е една от 75-те държави в света, в които в дните от 8 до 12 май се потвърждава принципът да се управлява открито. Властимането е форма на притежание на механизми за  влияние и въздействие върху обществения живот, която може да извади най-доброто или най-лошото от властимащия.

По-често сме свидетели на второто. Властта има смисъл, когато я прилагаш в полза и с грижа за хората. Това заяви в началото на заседанието на Министерския съвет премиерът Гълъб Донев, пише Нова тв.

„През последните дни се говори все повече за редовно правителство. Необходимо е търпение и внимание, за  да не пропуснеш репликата, която издава истинските намерения. Ще си позволя съвет към редовните министри, които идват - откритото управление е най-добрата стратегия”, подчерта министър-председателят.

Донев отправи покана и към българските граждани, които за пръв път ще могат да разгледат сградата на МС. Тя ще отвори врати за тях на 13 май от 10 часа, за да могат да усетят атмосферата в този законодателен орган.   

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//