Добра новина! Минералната вода стигна до закрития плувен басейн „Пирин“ в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

С минерална вода вече е захранена и външна чешма, която е достъпна за всички жители и гости на Благоевград

Закритият плувен басейн „Пирин“ вече е захранен с минерална вода. Новината съобщи кметът на Благоевград Илко Стоянов.

Ресурсът ще бъде използван за топлообмен и ще преминава през душовете в санитарните помещения на обекта, които се ползват от стотици плувци, деца от спортните клубове и професионални спортисти.

Освен това, по решение на общинското ръководство, с минерална вода вече е захранена и външна чешма, която е достъпна за всички жители и гости на Благоевград.

„Още, когато встъпих като кмет, една от целите, които си поставих, е водата да стигне до комплекса. Това е първата стъпка, с която целим да покажем пред света, че Благоевград има огромно богатство и това са термите. Планираме да бъдат изградени SPA комплекси и резервоар. Втората стъпка, която ще предприемем, е изравняване на водата към всички ползватели“, коментира кметът Илко Стоянов.

Той поясни, че предстои да бъде направено прочуване за изграждане на външни джакузита или открит детски басейн в СК „Пирин“.

Освен ефекта за хората в Благоевград, с довеждането на минералната вода в комплекса ще бъдат постигнати и сериозни финансови ползи.

„Миналата година разходите на месец за ток, газ и вода бяха около 20 хил. средно, а през зимния период цената само на газа за комплекса достигна до 6-8 хил. лева. С повишаване на цената за активната енергия, сметките вероятно ще се покачат до 15-16 хил. лева. Сега тези разходи ще бъдат сериозно оптимизирани“, поясни управителят на „Спортни имоти“ към Община Благоевград, Валери Миков.

Минералната вода бе прокарана по трасето до закрития плувен басейн от Община Благоевград през 2019 г., но остана да бъде направена свръзка, която да позволи захранването на комплекса. Процесът бе стопиран през следващите две години, до днес, когато обектът вече е снабден с минерална вода.

Закритият плувен басейн „Пирин“ беше изграден през 2015 година и е един от малкото с подобни характеристики в България.

През летния сезон тази година, беше извършен профилактичен ремонт на обекта, като е почистено дъното на съоръжението, подменени са плочи и душове. Освен това е ремонтиран и таванът в плувното помещение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK