Доблестна постъпка: Мъж от Шумен предаде в полицията изгубени пари и документи

Снимка: Infomreja.bg

За благодарност собственикът му дари половината от парите

Мъж от Шумен намери и предаде в полицейското управление в града мъжки портфейл с парична сума от 980 лева, лична и дебитна карта и шофьорска книжка.

Малко след 15:30 часа днес 58-годишният Георги Данев забелязал на около метър от пешеходната пътека на ул. „Алеко Константинов“ близо до кино Херсон мъжки портфейл на земята. Взел го, видял, че в него има голяма парична сума и веднага се обадил на телефон 112. След това отишъл да го предаде в полицейското управление.

„По това време хората получават заплати, веднага си помислих, че някой си е взел заплата и ще стои цял месец без пари. Не съм си помислял за секунда да не предам портмонето, обяснява Данев, който работи като началник смяна в пресов цех на шуменска фирма.

Инспектор Милен Минев от Териториална полиция издирил собственика на портфейла и го поканил в полицейското управление да си го получи. Късметът споходил 44-годишния шуменец Николай Недялков. В полицейското управление мъжът обясни, че имал предположение къде го е изтървал.

"Бях с мотора, движих се по ул.“ Алеко Константинов“ и на пешеходната пътека спрях, за да дам предимство на пешеходци - майка с дете и двама мъже. Разбрах, че портфейлът го няма, като стигнах до магазин и трябваше да извърша плащане", обясни Недялков. "Изключително съм благодарен за това, че има такива хора. Аз самият също бих върнал портмоне, ако намеря. Радвам се, че попаднах на човек", допълни шуменецът.

В знак на благодарност мъжът дари половината от паричната сума на 58-годишния шуменец.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//