Днес времето ще бъде облачно

Снимка: Infomreja.bg

На много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури и градушки

Днес над по-голямата част от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, локално интензивни и значителни по количество валежи, с гръмотевични бури и градушки. Вятърът от изток-югоизток ще се усили до умерен. Максималните температури ще бъдат в широки граници - от 22° в крайните северозападни райони до 32° на места в Горнотракийската низина, където ще има и значителни намаления на облачността до предимно слънчево; в София около 25°. През нощта срещу понеделник явленията ще затихнат, а вятърът ще се ориентира от северозапад и ще отслабне.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в масивите от Западна България и Стара планина, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен до силен югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 19°, на 2000 метра около 11°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Главно в следобедните часове ще има купеста облачност и на отделни места по северното крайбрежие ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 19°-22°. Температурата на морската вода е 16°-21°. Вълнението на морето ще бъде 2 -3 бала.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за май и още ще се понижи.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 54 мин. и залязва в 20 ч. и 54 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 00 мин. Луната в София изгрява в 5 ч. и 10 мин. и залязва 20 ч. и 09 мин. Фаза на луната: един ден преди новолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK