Днес в цялата страна ще вали сняг

Снимка: Infomreja.bg

Нахлува студен въздух

Днес с умерен, в Източна България силен вятър от север-североизток ще нахлува студен въздух. Ще преобладава облачно време. Валежите ще продължат, като навсякъде ще бъдат от сняг. Преди обяд значителни ще са в Предбалкана, а в следобедните часове в източните райони. В Добруджа и Лудогорието, както и по планинските проходи остават условията за виелици и навявания. Температурите ще се понижават и в по-голямата част от страната ще са с обратен дневен ход, а към 14 часа преобладаващите ще бъдат между минус 4° и 1°.

Над планините ще е облачно и мъгливо. На много места ще има валежи от сняг, значителни в Централна Стара планина, Странджа и на места в Рило-Родопската област. Ще духа силен, по билата временно бурен вятър от север-североизток и по планинските проходи ще има навявания. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 8°, на 2000 метра - около минус 13°.

Над Черноморието ще е облачно, дъждът навсякъде ще премине в сняг. Ще е ветровито, със силен североизточен вятър. Максимални температури: минус 1° - 3°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 37 мин. и залязва в 17 ч. и 43 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 5 мин. Луната в София залязва в 7 ч. и 52 мин. и изгрява в 17 ч. и 19 мин. Фаза на луната: пълнолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK