Днес ще преобладава слънчево време

Снимка: Infomreja.bg

Дневните температури започват да се повишават

Днес ще е предимно слънчево. По-значителна ще е облачността, главно над североизточните райони. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е слаб, в Дунавската равнина и Източна България - до умерен. Дневните температури ще започнат да се повишават и преобладаващите максимални ще са между минус 1° и 4°, в София - минус 1°.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от север-северозапад, по най-високите части и силен от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра - около минус 7°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 1°-3°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще отслабне и ще е 2-3 бала.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и още ще се повиши.

На 13.01.2022 г. Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 55 мин. и залязва в 17 ч. и 15 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 19 мин. Луната в София залязва в 4 ч. и 3 мин. и изгрява в 13 ч. и 40 мин. Фаза: четири дни след първа четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK