“Джордан” замина за Добрич с 13 лекоатлети

снимка: infomreja.bg, архив

Благоевградският клуб по лека атлетика Джордан ще участва с 13 свои състезатели на започващото в петък държавно първенство по лека атлетика за юноши, девойки, мъже и жени в Добрич. За пръв път от 1996 година насам първенството се провежда извън София.

Забавянето на ремонта на зала „Фестивална" принуди БФЛА да не наема вече опасното за тренировки и състезания съоръжение. От федерацията взеха решение тази година националният отбор да води подготовката си в Добрич и всички държавни първенства да се проведат в зала „Добротица".

Състезателният сезон в България за олимпийската 2012-а година започва с шампионата на страната за момичета и момчета до 16 г. и юноши и девойки младша възраст на 8 и 9 февруари. На 9-и в късния следобед ще се състои и турнир „Академик".

Първенствата за старша възраст, мъже и жени са на 10 и 11 февруари. След шампионатите ще се определи и тимът ни за Балканиадата в Истанбул на 18 февруари. Възпитаниците на Йордан Янев ще участват в първенствата за старша възраст, мъже и жени.

С най- големи шансове за медал са Николай Първанов в бяганията на средни разстояния, Елизабет Петкова на троен скок и Йордан Янчев в тласкането на гюле. Конкуренцията, обаче е жестока, като над 1000 картотекирани в БФЛА състезатели ще стартират в четирите дни (8-11 февруари) на състезания в града.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK