Депутатът Тодор Радулов води в Гоце Делчев здравната министърка

инж. Тодор Радулов, снимка: infomreja.bg

Здравният министър Таня Андреева ще се срещне с ръководството и медиците от МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев. Визитата на Анреева е по покана на неврокопския депутат от БСП Тодор Радулов и ще бъде в началото на ноември.

„До  посещението на министърката се очаква в лечебното заведение да е приключило оборудването с модерна медицинска техника по проект, финансиран от Оперативна програма “Регионално развитие“ на стойност близо 3,7 млн. лв.“, заяви Радулов на първата си пресконференция след избора му за народен представител.

В коментар на проваления петъчен парламентарен контрол той обяви, че допуска това да е умишлен ход от страна на ГЕРБ, тъй като вътрешният министър Цветлин Йовчев трябвало да отговаря на въпроси за използването на СРС-та при управлението на предшественика му Цветан Цветанов.

„Четири пъти ГЕРБ бламираха заседанието и в крайна сметка се наложи  председателят на Народното събрание Михаил Миков да го закрие“, недоумява Радулов.  

Той заяви, че парламентарният цирк в Народното събрание е резултат от  ненормалното политическо поведение на ГЕРБ, които все още не могат да приемат факта, че са извън управлението на държавата.

Депутатът даде яснота по предстоящи основни законопроекти, които ще бъдат гледани в парламента, като постави акцент върху изборния кодекс и бюджета, който според него ще бъде изключително социално ориентиран.

Радулов издаде, че в изборния кодекс ще бъде въведен частичен преференциален вот, който ще бъде съчетан с интегрална листа за политическите сили.

На въпрос за протестите и изострената политическа обстановка в страната той заяви, че до голяма степен малкото останали протестиращи са членове на опозиционни политически сили и че протестите съвсем нормално затихват, защото нямат своята реална обосновка.

Във връзка с готвените промени, касаещи либерализацията на наредбата за пушене в закрити помещения, народният представител поясни, че такава либерализация ще има, но тя ще бъде със строг регламент, така че да бъдат защитени и правата на непушачите.

Депутатът обоснова тази законова корекция с това, че забраната удря сериозно дребния и среден бизнес в България, голяма част от който е ориентиран в ресторантьорство и хотелиерство.

Веднага след пресконференцията депутатът замина спешно за заседание на парламента.

 

КОМЕНТАРИ

Карлуково19:48 - 11.10.2013
Всички в Гоце Делчев сте за Карлуково.Все една и съща крадлива шайка ви е.. над 20 г.градЪ го прекръстете Помакистан или Резняк.Заспали ,страхливи мъзерници сте в градЪ
Г.Андонов18:27 - 11.10.2013
За активите има план за приватизиране от Кирчо Добрев,Радулов,Сарандев и Харизанова и разбира се за кмета Владко!
Татяна Орт.11:03 - 10.10.2013
Активите на болницата ще си отидат при Радулов и компания,замисляно е с години.
До Радулов08:33 - 10.10.2013
Г-н Радулов, внимавайте много с МБАЛ "Иван Скендеров” или по точно с управлявашите я хора. Всички са некадърни и далавераджии. (извинявам се израза, но са точно такива). Не позволявайте някой да получи безплатно активите на общинската болница. http://www.czpz.org/index.php?option=com_content&view=article&id=948%3A2012-02-13-09-31-30&catid=48&lang=bg http://srednogorie.bg/?option=content&contentTypeID=2&contentID=21264&hash=99cf80c65a4b39b40ccefcd829a46199237c3fc9 Запознайте се!

FACEBOOK

//