Деница Сачева: Случаят с подслушванията е клевета

Снимка: БНТ

„Освен медийни публикации на този етап няма нищо“

В студиото на "Денят започва с Георги Любенов" бившият социален министър Деница Сачева заяви, че аферата с подслушването е изкривяване на действителността.

"Освен медийни публикации на този етап няма нищо. В момента службите се използват за едни политически цели. Освен клеветата за подслушването, която до този момент твърдя, че е само клевета, защото няма нито едно доказателство в обратна полза, 10-те милиарда, нека да коментираме и тях", каза Сачева.

Бившият социален министър коментира също, че твърдението на служебния финансов министър Асен Василев, че държавата е отказала да събере 10 млрд. лева данъчни задължения от фирми е манипулация. Според нея и двете теми не са подкрепени с никакви доказателства.

"10-те милиарда не са клевета, но манипулативно представена информация, защото това са данъчни задължения, които са натрупани в периоди преди 2006 г. И от 2006 г. те са били дължими. А доколкото си спомняте, ГЕРБ управлява от 2009 г.", заяви Сачева.

По повод твърденията за подслушване, които определи като "клевета", подчерта, че "ПП ГЕРБ досега не е използвала такива неетични практики" срещу други партии.

"Нека да се замислим дали не влизаме в един и същи сценарий непрекъснато и не е ли време вече сценаристите на всички тези компромати да започнат да мислят с малко повече въображение", каза Сачева.

 

КОМЕНТАРИ

Иван13:01 - 23.05.2021
Ти пък от къде знаеш?
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK