Делчев: Реформата в правосъдието ще приключи тогава, когато стане възможно хора като Борисов да влязат в затвора

Димитъ Делчев е е категоричен, че самото правителство нарушава законите

Реформата в правосъдната система ще е приключила тогава, когато стане възможно тези, които са на власт, какъвто е Борисов и обкръжението му, да влязат в затвора и да върнат кюлчетата и пачките.

Това каза в предаването Пресечна точка по Нова телевизия водачът на листата на Изправи се! Мутри вън! в Благоевград, Димитър Делчев.

Правосъдната реформа трябва да започне там, където беше спряна през 2016 г. - прокуратурата. Фигурата на главния прокурор в момента е наследство от една порочна тоталитарна традиция, в която той е напълно недосегаем. Вместо обективен палач на престъпниците, институцията се ползва за разпределяне на порциите във властта.

Ние от Изправи се! Мутри вън! смятаме, че трябва да се децентрализират правомощия на главния прокурор и той да стане отчетен пред останалите власти. Предлагаме всички актове на прокуратурата да подлежат на съдебно обжалване и ще работим за незабавно въвеждане на електронно правосъдие за бърз и евтин достъп на всички граждани до справедливост, каза още Делчев.

Той беше категоричен, че самото правителство нарушава законите. Такъв пример е регистрацията на мъртви души в списъците, като при ограничение от 1000 човека на секция, в с. Бело поле, Благоевградско, има секция с 10 000 избиратели.

Делчев зави, че в сектор транспорт основният приоритет на Изправи се! Мутри вън! е държавата да стимулира по-екологични частни и обществени превозни средства, като се възползва от Зелената сделка. В момента правителството е предвидило 30 милиарда от плана за възстановяване и устойчивост да отидат основно в стиропор и тръби. Ние смятаме, че голяма част от тези пари трябва да се инвестират в микро, малкия и средния бизнес. 

Запитан за инфраструктурата Делчев подчерта, че в Благоевград, извън магистрала Струма, хората виждат тотално разбити второкласни и третокласни пътища. Заради корупцията в пътното строителство парите почти не стигат до тях. Строят само близки до Борисов фирми и резултатите са видни - срутището по пътя към Рилския манастир само 7 дни, след като пътят беше открит или пътят до манастира в планина Огражден, който е 90% дупки и 10% чисто нов асфалт, посочи водачът на листата с номер 18.

Тук може да видите запис от дебата в Пресечна точка по Нова ТВ

https://play.nova.bg/video/presechna-tochka/season-1/presechna-tochka-2021-03-24/544632

*Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

КОМЕНТАРИ

герб17:00 - 25.03.2021
да питам кандидата на мутри вън какво търси в тяхната листа крадлата радойкова която е разследвана за кражба на 300 хиляди лева от болницата в гоце делчев , и тези ми говорят за морал и законост каква наглост
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK