Децата от Кочериново с нова спортна площадка

снимки: infomreja.bg

Многофункционална спортна площадка откриха днес в Кочериново. Съоръжението е изградено в двора на СОУ "Христо Ботев" и е пригодено за всякакъв вид спорт.

Лентата на новата придобивка за децата и младежите от общината прерязаха кметът Иван Минков и директорката на училището Надя Коюмджийска.

Официален гост бе регионалният координатор на Министерството на физическото възпитание и спорта за Югозападна България - Борислав Кипров. 

Церемонията, за която бе избран днешният Международен ден на спорта, уважиха служители на Община Кочериново, общински съветници, ученици и родители.

Площадката е изградена изцяло със средства от общинския бюджет по инициатива на кмета Иван Минков. В построяването й са вложени около 50 000 лева.

"Такава модерна спортна площадка няма и в областния център Кюстендил", заяви при откриването й градоначалникът. Той подчерта, че инициативата е част от програмата на Община Кочериново в подкрепа на децата и осигуряването на добри условия за спорт и развлечения.

Площадката е заградена, с монтирано осветление и денонощно видеонаблюдение за гарантиране сигурността на най-малките жители на общината.  

Мащабен ремонт предстои и на СОУ "Христо Ботев", в което учат близо 300 ученици. По спечелен от Общината проект по Оперативна програма "Регионално развитие" сградата ще бъде санирана, ще бъде подменена дограмата и топлоизолацията. 

"Вече има избрана фирма изпълнител. Ако няма обжалване на процедурата, до два месеца ремонтните дейности ще започнат", каза още кметът на Кочериново.

"Училището е построено през 1934 г. и е единственото в страната с кръгла форма", с гордост отбеляза директорката Надя Коюмджийска.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

sasho20:00 - 24.07.2013
видяхте какво е направила със стените на училището. това училище ли е според вас????
vanko19:18 - 08.07.2013
kakvo obrazovanie trqbva da ima edin direktor ????
иван19:50 - 05.07.2013
Що за горда директорка е тя. Това го прави Община Кочериново, а тя никога нищо не е направила за децата, които учат в училището. От време на време се появи на някакво събитие облякла новата си рокличка и чете банални слова, които никой не слуша. Това е най- безличния човек, човек без характер.
sonq120:11 - 04.07.2013
sega decata naistina nqma kade da igraqt. parvo zagradihte stadiona, a sega i dvora na u4ili6teto. prez vakanciqta decata sa prinudeni da igraqt na ulicata. nqmat nikatvi organizirani ot ob6tinata i ot u4ili6teto zanimaniq. ne se li otpuskat sredstva ot ministerstvoto za na6ite deca. za6to v drugite ob6tini se namirat pari za decata.

FACEBOOK

//