Дават на прокурор братя бракониери от Баничан за посегателство над горски служители

снимка: infomreja.bg, архив

Двама братя от село Баничан са предадени на Районната прокуратура в Гоце Делчев за посегателство над горски служители, съобщиха от Югозападното държавно предприятие.

Карамфил и Стоян Славчеви употребили сила, за да попречат на горския надзирател от ДГС - Гоце Делчев Дафко Марваков и общинския екополицай Костадин Витанов да извършат проверка за транспортирането на незаконно добит дървен материал.

Братята са известни като системни нарушители в района.

На 27 август миналата година на черен път в местността "Старите лозя", в землището на с. Баничан, при рутинна проверка трима горски стражари от „ДГС Гоце Делчев” заедно с двама екополицаи - служители на общината, се натъкнали на съмнителни лица.

В опит да предотвратят евентуално нарушение те се разделили на две групи. Горският надзирател Дафко Марваков и единият от екополицаите Костадин Витанов застанали в долната част на пътя, където пресрещнали нарушителите и спрели автомобила им за проверка.

Още със спирането бракониерите изкочили от колата, въоръжени с твърди предмети, наподобяващи палки, и започнали да налагат жестоко екополицая.

При вида на кръвта по лицето му горският служител Дафко Марваков произвел 6 предупредителни изстрела със законно притежавания служебен пистолет, като единият от тях ранил в крака Стоян Славчев.

Разследването срещу двамата бракониери е за престъпление по чл. 269, ал. 1 от Наказателния кодекс, се посочва в постановлението на Районната прокуратурата в Гоце Делчев.

Той гласи, че “който употреби сила или заплашване с цел да принуди орган на властта, представител на обществеността, частен съдебен изпълнител или помощник частен съдебен изпълнител да извърши или да пропусне нещо по служба или свързано с функцията му, се наказва с лишаване от свобода до шест години”.

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK