Собственик на репатрирана "Лада": Искам си колата, няма да плащам нищо!

снимка: infomreja.bg, архив

Собственик на неправилно паркиран автомобил на тротоара на ул. „14-ти полк“, марка „Лада“, се появи в Община Благоевград. Нарушителят на Закона за движение по пътищата и Наредбата за опазване на общинска собственост и обществен ред е 81-годишният З.Х.

Вместо да се извини за демонстративното си нарушение и създадените неудобства за пешеходците, той се държа предизвикателно с общинските служители и категорично заяви: „Нищо няма да плащам! Взимам си колата и пак там ще си я паркирам“, съобщиха служители на общинска администрация.

Въпросният автомобил бе репатриран вчера /10-и март/ на общински паркинг, където до момента е натрупана дължимата сума от 90 лв.

Сумата включва такса за престой на общински паркинг за едно денонощие – 50 лв. и такса за репатриране – 40 лв. Според общинската наредба всяко следващо денонощие се таксува  не по час, а като цяло по 50 лв.

Собственикът на репатрираната кола е потърсил автомобила си и снощи, когато дължимата сума е била около 60 лв. На място са пристигнали полицейски служители, които е трябвало да съставят акт за неправилно паркиране на нарушителя, но той си е тръгнал.

По направената справка в архивите на общинската администрация стана ясно, че нарушителят е декларирал през 2002 година, че притежава автомобил „Лада“, но през септември 2012 г. е спрял колата от движение. Репатрираният автомобил е без гражданска застраховка, без технически преглед, без платени данъци и без регистрационни номера.

Сигналът за паркираната на тротоара кола бе подаден в местна медия. Сигнализиращият в писмото се обърна към кмета на Благоевград  д-р Атанас Камбитов да се възползва от правомощията си и да отстрани автомобила от тротоара. Гражданинът бе категоричен и че паркираната на тротоара кола може да доведе до човешки жертви“.

Общинското ръководство уведомява благоевградчани, че по нареждане на кмета Атанас Камбитов стартира акция по отстраняване на неправилно паркираните автомобили в Благоевград.

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK