Цветанка Грънчарова откри 25-ата си самостоятелна изложба "Картини в мен"

снимки: Младежки дом - Благоевград

„Картини в мен” е мотото на 25-ата самостоятелна изложба на известната благоевградска художничка Цветанка Грънчарова. Платната са експонирани в залите на Младежкия дом в Благоевград, където тя води единствената по рода си школа по батик.

„Всеки човек е една картина. Всеки един от нас носи в себе си най-великото творение на най-великия художник, каквато е природата. Нашето собствено Аз е най-трудното нещо, което може да се изрази върху белия лист. Цял живот се стремя да го постигна", казва художоничката. Тя уточни, че е приела поканата на Младежкия дом, защото именно младостта, която го изпълва, е част от нейното вдъхновение. 

Майсторство, умело използване на колорита, спокойна и стабилна композиционна техника – такава е оценката на специалистите за таланта на Цветанка Грънчарова.

Според критиците живописният й език е ясен, точен и съвременен. Това тя се стреми да предава и на своите ученици в школата по батик. Съвсем скоро в Младежкия дом ще могат де се видят  постиженията и на младите художници.

„Картините в мен” ще бъдат изложени  до края на ноември.

 

снимки: Младежки дом - Благоевград
снимки: Младежки дом - Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//