Бум на отровени кучета в Гоце Делчев

снимка: infomreja.bg, архив

Десетки кучета и домашни животни са изтровени през последните дни в Гоце Делчев, съобщиха за ИНФОМРЕЖА разгневени жители на града и селата в общината. Ветеринарите потвърдиха, че след изтровените кокошки, котки и кучета в с. Баничан през миналата седмица, от вчера при тях броят на случаите на доведени агонизиращи след отравяне домашни животни расте.

Смъртоносната отрова води до мъчителна агония и нищо не може да се направи за връщането им към живота, признаха ветеринарни лекари.

"Някой отново хвърля безразборно отрови по улици, градинки и дворове. Хората обаче не си правят сметка, че отровите могат да са опасни за децата, които пипат всичко, докато играят на улицата. Не можем да установим чие е това дело и каква точно е хвърлената отрова, защото изследването на материала от отровено животно в лицензирана лаборатория е много скъпо, а и такава на територията на региона няма. Не ни остана нищо друго освен да предупреждаваме непрекъснато родители и собствениците на домашни любимци да вземат необходимите предпазни мерки", съобщиха днес ветеринари от Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

ЕЕЕЕ.......12:19 - 13.02.2013
А НИЕ СИ МИСЛЕХМЕ ,ЧЕ САМО В НАЩТА МАХАЛА СА ИЗТРОВЕНИ ДОМАШНИТЕ ЛЮБИМЦИ.яВНО СЕ ДЕЙСТВА ПО КВАРТАЛИ.А ЗНАЕ ЛИ УБИЕЦА,ЧЕ КОГАТО ЖИВОТНО УМИРА В ОЧИТЕ МУ ИЗПЛУВА ТОЗИ КОЙТО МУ Е ПРИЧИНИЛ СМЪРТТА, И ДОКАТО ОЩЕ ДИША ,ТОЙ ГО ПРОКЛИНА.
ТАКА ЛИ11:22 - 13.02.2013
ТАКА ЛИ СЕ ПРАВИ,ТОВА ЛИ ИМ Е РАБОТАТА?АМИ РАЗПЛАКВАТ ХОРАТА ,ТОВА СА ТЕХНИ ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ.ДА ИМ СИ ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ.ЛЕСНО СЕ СЕДИ ПО ЦЯЛ ДЕН НА КАФЕ И В ОБЩИНАТА ,ВМЕСТО ДА СЕ ВЪРШИ ПО ДРУГ НАЧИН.НА ЦЯЛАТА НИ МАХАЛА ИЗТРОВИХА ДОМАШНИТЕ КОТКИ И КУЧЕТА ,НЕ МОЖЕ ВИНАГИ ДА ГИ ДЪРЖИМ ВЪТРЕ ,НАЛИ ИМАТ НУЖДА ОТ РАЗХОДКА?
гражданин23:16 - 12.02.2013
държавните служители вършът си работата
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//