БСП заплаши Фандъкова с разследване

Снимка: БСП

Румен Гечев: ГЕРБ и ВМРО правят подарък за 5 млн. лева на частна транспортна фирма

БСП: От БСП се противопоставят категорично на готвения от Столична община за утре „предколеден подарък“ за 5 млн. лева на концесионера МТК ООД, който осигурява вътрешноградски превози.

Реакцията на левицата бе оповестена на брифинг в Народното събрание от народния представител от БСП Румен Гечев.

Той посочи, че съгласно подписан договор при промяна на цените на петролните продукти с над 20 % и годишната инфлация над 5 % Столична община е трябвало да промени цените на концесионната услуга. От Общината не са направили това и не е ясно защо, стана ясно на брифинга.

"Защо Столична община не е свършила работата си и защо не са актуализирани цените съгласно договора? Защото цените са вървели не само нагоре, а и надолу както по отношение на петролните продукти, така и по отношение на инфлацията, тъй като през този период в България е имало и дефлация?“, попита проф.Гечев.

Социалистът припомни, че през 2012 г. по същия начин управляващите са подарили над 3 млн. лева на друга транспортна фирма. „Защо Столична община продължава с подаръците за милиони заради това, че не си е свършила работата?“, критикува местната столична власт депутатът.

Проф.Гечев подчерта, че това се случва  в момент, в който хората умират по стъпалата на болниците и в момент, когато Столична община е принудена да свива разходите си.

„Проведохме заседание на Градския съвет на София, на което взехме решение да задължим общинските съветници на БСП  да оттеглят подписите си от доклада, който е подготвила работната група. Упълномощаваме и задължаваме нашите представители в Столична община да гласуват против подаряването на парите на данъкоплатците“, категоричен  бе Румен Гечев.

Народният представител се обърна и към управляващите: „Призоваваме ги да оттеглят този вреден и ощетяващ столичани доклад. В противен случай ще подадем сигнал в прокуратурата срещу кмета на София за неправомерно източване бюджета на Столична община“, предупреди Румен Гечев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK