Борисов: Вярвам на Денков и министрите

Снимка: Infomreja.bg

„Във вторник седнаха да преговарят и затова днес София не е блокирана", поясни той

Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов заяви пред журналисти, че вярва на премиера Николай Денков, пише Нова тв. 

“Първо искам да поздравя правителството, зърнопроизводителите и всички сектори, които имат стачна готовност. Това, което от ден първи ги моля - да седнат и да преговарят. Вчера го направиха, днес няма задръствания в София и се надявам, ако тук нещо в НС трябва да се свърши да го решим, но МС да доведе докрай преговорите", каза той.

“Аз вярвам на Денков, на министрите, които са били там на преговори, каквото е необходимо ще подпишат, договорят и каквото е необходимо в НС ще се свърши. Вчера говорих в 22:00 ч. след преговорите с Денков, да каже какво иска от мен и всичко съм свършил”, каза още Борисов. Запозна ме как вървят преговорите, имат пълната ни подкрепа като парламентарна група ако трябват законодателни промени”, добави Борисов.

Борисов заяви, че Денков го е запознал как вървят преговорите с протестиращите. “Той има пълната ни подкрепа като парламентарна група ако трябват законодателни промени”, поясни Борисов.

За кабинета Бойко Борисов заяви следното: “Може да го наричаме, сглобка, некоалиция. Нито аз съм в коалиция с ПП-ДБ, нито с ДПС, но след петте избора се събрахме и решихме, че във втория мандат с премиер Денков, с техни министри плюс Мария Габриел, Петков ги смяташе с 10 наши министри, те да управляват. Само че с толкова малко депутати не могат да се направят никакви реформи. Затова към тази некоалиция се прибавиха и ДПС, за да направим конституционните реформи, там където е необходимо да имаме по-голямо мнозинство.

Ако в тази враждебна обстановка към ПП-ДБ от страна на ИТН, "Възраждане" и БСП, се прибави и ДПС аз мисля, че много трудно ще бъде за всички в този парламент. Затова решихме да работим по този начин. Щом не искат да го наричат с димите, които са възприети от вас в продължение на 30 години демокрация, нека да ги наричаме с нови думи. Българският език е богат”, добави лидерът на ГЕРБ-СДС.

По повод обявяването на кандидата на ГЕРБ за кмет на София Бойко Борисов заяви, че партията е демократична и в нея има събрание, номинации. “За София имам над 20 номинации и сега отделните райони. Някои райони се управляват по-добре от наши кметове, други от тези на ДБ, има различни виждания. Изчакайте няколко дена, ще ви събера в централата и ще кажа, не ме пресирайте”, каза Бойко Борисов. Той благодари на Петко Петков, бащата на Кирил Петков, че му е направил комплимент, че е спрял тракторите да задръстват София днес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK