Бойко Борисов назначи вдовица на работа в партийния офис в Якоруда

снимки: Пресцентър ГЕРБ и infomreja.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов назначи на работа вдовица от Якоруда. Айше Османова бе единствената, която се осмели да потърси помощ от бившия премиер при посещението му в родопското градче навръх мюсюлманския празник Рамазан Байрам.  

Възрастната жена е пенсионер по болест. И тя, и синът й са безработни. „Откакто гласувах за ГЕРБ, никъде не ме искат на работа. Едва свързваме двата края“, оплака се Османова на Борисов.

Така по разпореждане на партийния лидер Айше Османова ще започне работа като чистачка в местния офис на ГЕРБ още от следващата седмица.

В късния следобед вчера Борисов завари празен площада в Якоруда, където тържествата за Рамазан са били по-рано през деня.

Насядалите по заведенията в центъра на града го посрещнаха топло и с усмивки, но малцина се осмелиха да се срещнат и ръкуват с него.

Местните активисти на ГЕРБ го очакваха в кафенето „Кривият бор“ и го почерпиха с грозде и банани.

Разбрал за оказвания системен политически натиск върху хората в Якоруда, Борисов се зарече, че ще потърси сметка от ДПС и ще постави въпроса в парламента.

„Преди четири години се говореше, че като дойде ГЕРБ на власт, ще се бутат джамии, ще се сменят имена... Политик, който дори само заяви подобно намерение, на мига става политически труп, никой никога няма да му го прости. Тук ми споделиха, че ги е страх от кмета, че се преследват хора, гласували за ГЕРБ. Изумен съм“, заяви Борисов.

Пред медиите той подчерта, че има много приятели мюсюлмани в Якоруда и неслучайно е избрал да ги посети и поздрави на най-големия им празник. Лидерът на ГЕРБ призова местните да са единни, да живеят в мир, да се уважават и да празнуват заедно. „Само така ще вървим напред. Това е бъдещето. В 21 век партиите не трябва да определят ежедневието на хората. Те имат значение само на избори, след това всички трябва да работят и да имат равни критерии“, каза още Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ не пропусна да коментира и темата за актуализацията на бюджета.

„С гласувания заем в размер на 1 милиард лева управляващите целят да изхарчат парите и по този начин да се стигне до фалит на държавата. Един финансист, какъвто е Орешарски, трябва да предлага реформи и мерки, които да увеличават приходите и да намаляват разходите. Орешарски само като проформа заявява, че увеличава социалните надбавки, а всъщност задължава хората“, смята Борисов.

Той изрази надежда, че съвсем скоро ще бъде свикано извънредно заседание на парламента, за да се спре прекомерното харчене на бюджета.

При посещението си в Якоруда Бойко Борисов бе придружен от народния представител и областен координатор на партията Даниела Савеклиева, депутата Любен Татарски и областния координатор на МГЕРБ – Благоевград Андрей Новаков. На срещата дойдоха още кметът на Разлог Красимир Герчев, уволненият преди дни директор на ДЛС „Дикчан“ Пламен Поюков и членове и симпатизанти от целия регион.

След Якоруда Борисов се отправи към Белица, където изслуша проблемите на местните партийни активисти.

 

снимки: Пресцентър ГЕРБ и infomreja.bg
снимки: Пресцентър ГЕРБ и infomreja.bg
снимки: Пресцентър ГЕРБ и infomreja.bg
снимки: Пресцентър ГЕРБ и infomreja.bg
снимки: Пресцентър ГЕРБ и infomreja.bg
снимки: Пресцентър ГЕРБ и infomreja.bg
снимки: Пресцентър ГЕРБ и infomreja.bg
снимки: Пресцентър ГЕРБ и infomreja.bg
снимки: Пресцентър ГЕРБ и infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Кольо10:22 - 10.08.2013
Орешарски нали е кадърен и какво от това и аз мога да взема заем и да ги раздавам за социални помощи
МИЛЧО10:16 - 10.08.2013
Е какво пък той да си е добър пък да има кадърни около него те да го съветват
Албена16:11 - 09.08.2013
Ами нека е добър, то не пречи. Но правиш ли разлика между добър и кадърен? Тя е една опоскана и разсипана държава. То и бай ти Кольо, комшията, много добър човек, ама това не е причина да го направим министър председател. А и малко в повече ми идва това театралничане на гърба на обикновения българин.
МИЛЧО15:47 - 09.08.2013
Добър човек е

FACEBOOK

//