Близки обявиха 91-годишна жена за мъртва, викнаха и поп

снимка: infomreja.bg

Близките на 91-годишна жена я обявиха за мъртва, извикаха и поп, фелдшер обаче спаси бабата от погребение, съобщи БГНЕС. Куриозният случай станал малко преди обяд днес в с. Покровник край Благоевград. Близките на баба Марийка К. я заварили сутринта бездиханна, полегнала на едната си страна. Помислили я за мъртва и извикали лекар от ЦСМП-Благоевград, който да констатира смъртта, за да си я опеят и погребат.

Отзовалият се на повикването фелдшер обаче установил, че баба Марийка има пулс и диша, просто била получила инсулт през нощта, за това не мърдала и не говорела. „Как така жива, та ние казахме на близките, че е умряла, извикахме и поп, за да я опее”, възмутили се близките. Най-пъргавите от тях даже помели и двора, за „очи” пред дружките на баба Майрийка, които щяли да дойдат, пореват и се простят нея.

За късмет в селото имало друг смъртен случай, та попа се забавил, и не дошъл да прости сътворените волни и неволни земни грехове на баба Марийка. „Е, майко, на кой толкова си казала, че баба е умряла”, попитала внучката. „Ами на чичо ти, на леля ти, на попа, на всички”, обяснила прибързалата дъщеря на мнимата „покойничка”.

А „оживялата” баба Марийка следобеда днес очакваше настаняване в неврологичното отделение на МБАЛ с тежък инсулт.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK