Благоевградска област с най-много финалисти на състезанието по творческо писане на английски език

Над 4000 ученици от 6-и до 12-и клас от 27 области в страната участваха в Петото национално състезание по творческо писане на английски език , като най-много деца- 535, се включиха в конкурса от област Пловдив.

На 21 февруари 2015 г. четири регионални международни журита, съставени от българи и чужденци, избраха най-добрите 112 есета. В края на март тази година подбраните съчинения ще бъдат оценени отново от национално жури, което ще определи победителите в различните възрастови категории.

Тази година участниците от област Благоевград са 288, като 15 от тях се класират за национално оценяване. Езиковата гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ е с най-много класирали се за последния национален кръг от всички 179 участвали училища в страната - 6 деца.

Останалите есета-финалисти от областта са написани от ученици от II ОУ „Димитър Благоев“, ПМГ „Акад. Сергей Корольов“, ПМГ „Акад. Сергей Корольов“, ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“, ПМГ „Яне Сандански“-Гоце Делчев, гимназия „Пейо К. Яворов“-Петрич, I ОУ „Св. Климент Охридски“- Сандански.

Най-популярните теми сред есетата, класирани за  финалния кръг, са: „Откъде идват точките на гърба на калинката? ”, „Ако дадете четка за рисуване на паун…”, „Ако училището ми беше човек…”, „Танцувай без мен“ , „Писмото, което така и не написах“, „Живееш само два пъти“, „Ако социалните медии бяха хора“ и др.

Конкурсът по творческо писане на английски език насърчава децата да използват английския език по забавен начин и най-вече да мислят нестандартно. Той се провежда в България за пета поредна година по инициатива на Фондация „Корпус за образование и развитие - КОРПлюС" под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката и с подкрепата на Посолството на САЩ и Американския университет в България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK